Pregled štampe za 29. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Statis gradi novu Kraljičinu plažu

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Miločer i kompanija Adriatik propertis, grčkog biznismena Petrosa Statisa, predali su zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma, za gradnju nove Kraljičine plaže, na mjestu starog hotela.

A2A 1.jula izlazi iz Elektroprivrede

Italijanska kompanija A2A odlazi iz Elektroprivrede (EPCG), nakon što im istekne ugovor 1. jula, najavila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, ali nije saopštila detalje pregovora koje ovih dana vode sa italijanskim partnerom.

Gubitak je veći za 26 miliona

Revizorska kuća Deloitte dala je negativno mišljenje na izvještaj o poslovanju kompanije Port of Adria, bivšeg Kontejner-skog terminala i generalnih tereta čiji je većinski paket prije četiri godine od države kupila turska kompanija Global ports.

Dnevne novine

Eksperti TIKA-e posjetili Crnu Goru

Ekspertski tim Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) boravio je prošle sedmice u radnoj posjeti Crnoj Gori, u cilju sagledavanja stanja crnogorskog sektora ribarstva i prikupljanja podataka za razvoj projekta revitalizacije te oblasti.

CRBC počinje da gradi petlje Mateševo i Veruša

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Ministarstvu saobraćaja dvije nove građevinske dozvole za poddionice 4.1.1 i 3.1 prioritetne trase auto-puta Bar-Boljare.

Odložena skupština akcionara Luke Kotor

Skupština akcionara Luke Kotor, koja je bila zakazana u utorak, nije održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno odsustva predstavnika Opštine Kotor, koja je većinski vlasnik preduzeća.

Dan

Na obali planirali neboder od 26 spratova

Jedan od onuđača na tenderu za kupovinu i zakup zemljišta u Buljarici, CDC internešenel korporejšn (CDCIC), planirao je na obali mora da gradi objekte spratnosti od 26 etaža stambene namjene i da naspe 277 hiljada kvadrata zemljišta uz obalu, čime bi omogućio koncentraciju izgradnje u prvoj liniji uz more.

Povećavaju naknade za 200 eura

Akcionari Plantaža odlučivaće u petak o predlogu za utvrđivanje politike naknada članovima odbora direktora.

Sačuvali 6.711 radnih mjesta

Investiciono-razvojni fond (IRF) je od osnivanja do kraja 2016. godine plasirao 438,5 miliona eura u domaću privredu, dok je samo u prošloj godini plasirano 128,5 miliona i time je otvoreno ili sačuvano ukupno 6.711 radnih mjesta, saopštili su iz IRF-a. Oni su reagovali na tekst “Problematično 10 miliona kredita, objavljen u “Danu u nedjelju, 25. juna, ali nijesu demantovali nijedan navod iz teksta. U tekstu su objavljeni detalji izvještaja o radu IRF-a u 2016. godini.

Pobjeda

Uskoro povlačenje 40 bespovratnih miliona

Crna Gora je ispunila ključne uslove koji se odnose na uspostavljanje administrativne strukture neophodne za početak sprovođenja IPARD programa, kroz koji će crnogorska poljoprivreda krenuti sa povlačenjem ranije obezbijeđenih 40 miliona eura bespovratne podrške iz Evropske unije.

Izvoznici sirovine ne treba da budu partneri državi

Odluka Vlade o privremenoj zabrani izvoza drvnih sirovina stabilizovalaje tržište, ocijenjeno je na sjednici Odbora udruženja šumarstva, drvne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti Privredne komore, na kojoj su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Uprave za šume.

Kvalitetnije promovisati ljepote nacionalnih parkova

okom prva četiri mjeseca ove godine Crnu Goru posjetilo je 23,24 odsto više njemačkih turista u odnosu na isti period prethodne godine, a procenat ostvarenih noćenja bio je veći.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *