Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mjesta u Indiju

Royal Bank of Scotland (RBS) ukinuće 443 radnih mjesta u Velikoj Britaniji povezanih s korporativnim kreditiranjem u sklopu preseljenja mnoštva bančinih poslova u Indiju, prenijeli su britanski mediji.

Banka u državnom vlasništvu ovih je dana objavila da seli radna mjesta povezana s kreditiranjem malih poduzeća u sklopu nastavljenih rezova troškova poslovanja. Iz kompanije, u čijem su vlasništvu RBS i banka NatWest, dodaju pak da će radnici u Britaniji i dalje raditi s klijentima i odlučivati kod odobravanja kredita, prenosi dalje britanski BBC.

Iz sindikata Unite poručuju da će takvim potezom na gubitku biti britanski radnici i poreskii obveznici.

“Preseljenjem tih poslova u Indiju, RBS će te poslove puno jeftinije dobijati na račun radnih mjesta i života u Britaniji”, kazao je portparol sindikata.

Klijenti banke među malim preduzetnicima takođe će biti uznemireni tom odlukom, kazao je predsjednik udruženja malih kompanija Mike Cherry.

“Mnoge male kompanije -klijente RBS-a prilično će zabrinuti zamisao da se lokalno stručno osoblje pošalje kući i da će im poslove banka izmjestiti u pozivne centre na drugi kraj svijeta”, kazao je Cherry.

SEEbiz

 

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.