Buffett ‘lobira’ za izraelske državne obveznice

Dodajte komentar

Kad multimilijarder Warren Buffett nešto kaže, svijet finansija sluša. Ovaj put, Buffett lobira ili jednostavno sugeriše kupovinu izraelskih državnih obveznica.

U službi Izraelske razvojne korporacije, koja je zadužena za izdavanje i prodaju državnih obveznica u SAD-u, Buffett je organizovao susret s investitorima iz SAD-a, Kanade, Meksika i Brazila, s kojima će se sredinom iduće nedjelje susresti na za javnost zatvorenom sastanku u New Yorku.

Cilj sastanka je svakom od investitora prodati između milion i pet miliona dolara vrijednih obveznica, a prema izvještaju Wall Street Journala, milijarder garantuje povrat novca dok “pjeva hvalospjeve”.

Na sličnom susretu, koji se početkom godine održao u Omahi, Nebraska, Buffet koji upravlja kompanijom Berkshire Hathaway Inc, uspješno je plasirao 60 miliona dolara. Na aukciji u New Yorku očekuje se da bi Izrael mogao prodati do 140 miliona dolara u obveznicama.

Buffet posjeduje izraelske obveznice u vrijednosti od 5 miliona dolara.

Kupovina izraelskih obveznica predstavlja dobru investiciju i zaslužuje podršku respektabilnih zemalja, naveo je Buffett u zvaničnom saopštenju Izraelske korporacije za razvoj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *