Neto bobit Lutrije 113.792 eura

Dodajte komentar

Lutrija Crne Gore završila je prošlu godinu sa neto dobitkom od 113.792 eura, konstatovano je na Skupštini akcionara ove kompanije, održanoj u subotu. Ostvarena neto dobit će se shodno skupštinskoj odluci isplatiti kroz dividende vlasnicima akcijskog kapitala (1.414 akcionara). Analizirajući prethodnu poslovnu godinu, Skupština akcionara konstatovala je da se u prethodnom periodu Društvo suočilo sa mnogobrojnim preprekama i izazovima u poslovanju koji se ogledaju u biznis barijerama, nelojalnoj konkurenciji, te kontinuiranoj neprimjerenoj hajci dijela civilnog i medijskog sektora.

“Nastavak dugogodišnje, javne i već etablirane hajke na Društvo od strane pojedinih tzv. nezavisnih medija i dijela civilnog sektora, u čemu najviše prednjače i ističu se Daily press, Dan i NVO Mans kroz njihove proizvode: Monitor, ND Vijesti, TV Vijesti itd…, rezultiralo je konstantnim pritiskom na institucije sistema, iz samo njima poznatih ciljeva i razloga koji su u suprotnosti sa ciljevima i svrhom u kojima bi trebalo da služe i djeluju”, navodi se u saopštenju Lutrije.

Takođe, u ovoj kompaniji tvrde da je neodgovornim i nesavjesnim radom pojedinih imalaca javnih ovlašćenja iz institucija sistema, Lutrija dovedena u nemogućnost ostvarivanja ustavom garantovanih i zakonom propisanih prava, konkretno, prava obavljanja djelatnosti priređivanja lutrijskih igara na sreću, koje je ovo Društvo u kontinuitetu obavljalo skoro 60 godina.

“Sve ovo je drastično uticalo na razvoj Društva i mogućnost povećanja ostvarivanja prihoda, a za posljedice je imalo da Lutrija u kojoj je 400 ljudi ostvarivalo egzistenciju kroz radni odnos i druge angažmane i koja se nalazi na bijeloj listi poreskih obveznika, preko noći svoju razvojnu politiku zaustavi, broj zaposlenih smanji na 150 i prepolovi mogućnost ostvarivanja postojećih prihoda kao i njihovo povećanje u narednom periodu”, ističe se u saopštenju.

Na sjednici su usvojeni plan i strategija cjelokupnog razvoja, razvoja postojećih djelatnosti proizvodnje i emitovanja televizijskog programa i priređivanja igara na sreću, kao i unaprjeđenjem Društva u narednom periodu, proširenjem obavljanja djelatnosti, prevashodno kroz djelatnosti srodnih postojećim, bazirajući se posebno na oblasti iz turizma kao industrijske grane.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *