Stečaj i za Ave Maria Koljčević

Dodajte komentar

Poreska uprava tražila je uvođenje stečaja u kompaniju Ave Maria Koljčević iz Podgorice, jer prinudnom naplatom nijesu mogli da naplate poreski dug od 648.372 eura, saopšteno je juče iz PU.

Navode da su zahtjev za stečaj podnijeli 12. juna ove godine.

Račun Ave Maria Koljčević je, prema podacima Centralne banke, u blokadi osam godina i pet mjeseci, a dug koji povjerioci pokušavaju da naplate prinudnim putem iznosi 7,6 miliona eura.

Za tih više od osam godina dug ove kompanije državi za poreze porastao je na 8,2 miliona eura.

Osnivač ove firme 2002. godine bio je Pjetar Koljčević. On je napustio firmu u aprilu 2011. kada je već dvije godine bila u blokadi i počela da gomila milionski dug prema državi. Kako je kasnije saopštio, on je tada firmu besplatno ustupio Milošu Živaljeviću, koji se od tada zvanično vodi kao vlasnik.

Iz PU je juče saopšteno da su se odlučili za otvaranje stečaja nakon što prethodno preduzimanim mjerama prinudne naplate nije bilo moguće naplatiti poreski dug u iznosu od 648.372,65 eura.

Firma nije ušla u reprogram poreskog duga
Iz Poreske uprave su saopštili da u cilju efikasnog upravljanja poreskim dugom, iniciranje stečaja biće preduzimano kao posljednja mjera za obezbjeđenje potraživanja prema svim obveznicima koji ne budu izmirivali poreski dug u sistemu reprograma, kao i prema svim obveznicima kojima rješenja o reprogramu budu ukinuta u skladu sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja.

Ave Marija Koljčević je među najvećim poreskim dužnicima koji nijesu ušli u reprogram poreskog duga. Na listi najvećih poreskih dužnika koji nijesu u reprogramu je Montenegro erlajns sa 15,3 miliona duga, a slijede još jedna državna fima Željeznički prevoz 3,3 miliona, zatim Family shop RVD Bar 2,3 miliona (vlasnik Branka Otašević), državno Održavanje željezničkih voznih sredstava 1,4 miliona, Montenegro Royal Manadžment 1,2 miliona (vlasnici Valeri Ramazanov i Vladimir Đukić),…

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *