Crnoj Gori iz IPA fondova 90 miliona

Dodajte komentar

Ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović, saopštio je danas da će Crnoj Gori biti opredijeljeno 90 miliona eura godišnje iz pretpristupnih IPA fondova, dok će ulaskom u EU našoj zemlji sljedovati i do deset puta više novca iz strukturnih fondova Evropske unije.

To je ministar Pejović saopštio novinarima na radnom doručku povodom otvaranja pregovora u poglavljima 1 i 22 i privremenog zatvaranja poglavlja 30.

Pejović je dodao da nema utisak da Crna Gora sporo zatvara poglavlja, kako smatra bivša potpredsjednica Vlade Gordana Đurović, već da su samo u pitanju strožiji kriterijumi Evropske unije.

“Sada, za razliku od ranije, Evropska unija traži konkretne dokaze napretka u pojedinim oblastima, tako da sada imamo daleko strožija mjerila”, rekao je Pejović.

On smatra da će EU i dalje cijeniti individualna dostignuća pojedinih zemalja u ispunjavanju uslova i mjerila, tako da neće biti ništa od karavanskog pristupa kako se to pominje u medijima.

“Trenutno od zemalja Zapadnog Balkana u procesu pregovora učestvuju samo Crna Gora i Srbija, dok nema pregovora sa Makedonijom i Albanijom”, naveo je Pejović.

Na radnom doručku sa medijima razgovarali su i članovi pregovaračkih grupa zaduženi za pomenuta poglavlja, dok je suorganizator skupa bila Fondacija “Konrad Adenauer”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *