Mitrović: Nastavak trenda razvoja premije i odličnog rezultata

Dodajte komentar

Akcionari Wiener Stadtische životnog osiguranja su i ove godine donijeli odluku o pripisu dijela dobiti osiguranicima, što je pokazatelj pozitivnih dugoročnih planova i daljeg jačanja pozicije ove poslovne grupe u Crnoj Gori, izjavio je Ljubo Mitrović, direktor Wiener Stadtische životnog osiguranja Podgorica.

Ta se odluka odnosi na sve klijente koji imaju neki od mješovitih programa osiguranja, a do kraja 2016. godine je proteklo dvije ili više godina od početka polise”, objasnio je Mitrović u intervjuu Pobjedi.

POBJEDA: Kako ste poslovali u prošloj godini?

MITROVIĆ: Prošla poslovna godina bila je uspješna. Podsjetio bih da smo osnovani kao green field investicija 2010. godine i da smo najmlađa kompanija koja se u Crnoj Gori bavi životnim osiguranjima. Uspjeli smo da se za relativno kratko vrijeme pozicioniramo kao jedan od lidera na tržištu i da konstantno rastemo po svim parametrima poslovanja. Na kraju 2016. godine imali smo bruto premiju od 3,23 miliona eura, što je za 26 odsto više nego u 2015. Taj rast je značajno premašio naša očekivanja i prognoze. Finansijski pokazatelji poslovanja su takođe bili znatno iznad plana. Ostvaren je drugi put zaredom pozitivan neto rezultat od 240.000 eura, što je za 150 posto više od plana. Navedeni rezultat dobija na značaju kada se pogledaju uslovi poslovanja, naročito na bankarskom i tržištu kapitala, gdje konstantno pada prinos na dr- žavne obveznice, odnosno kamate na depozite. To govori da se naša kompanija odgovorno i domaćinski odnosila prema sredstvima klijenata.

POBJEDA: Kakav je trend u ovoj godini?

MITROVIĆ: Glavni indikatori poslovanja u prvih pet mjeseci 2017. ukazuju na nastavak trenda razvoja premije i odličnog rezultata. Premija za pet mjeseci je veća 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a i finansijski rezultat je iznad očekivanja. Imajući u vidu da je druga polovina godine standardno bolja kada su u pitanju parametri poslovanja, očekujemo da ćemo i ovu godinu privesti kraju sa odličnim rezultatima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *