Dobit Komercijalne banke u prvih pet mjeseci 29 miliona eura

Dodajte komentar

Dobit Komercijalne banke (KMBN) u prvih pet mjeseci ove godine iznosila je oko 3,56 milijardi RSD, ili oko 29 miliona EUR, što je za 1,88 milijardi RSD više nego što je bilo planirano, saopštilo je rukovodstvo te banke.

Predsjednik Upravnog odbora Komercijalne banke Vladimir Krulj je na konferenciji za novinare istakao da taj poslovni rezultat pokazuje da ta banka poseduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Srbije, tako i na bankarskom tržištu regiona, ali i ukazuje na njenu realnu vrijednost.

Predsjednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, Aleksander Piker, je rekao da je za ovu godinu planirana dobit banke od 37 miliona EUR. U odnosu na prošlogodišnje rezultate u prvih pet mjeseci ostvareni pozitivan rezultat u ovoj godini je bolji za 1,65 milijardi RSD.

“Siguran sam da će ovi pozitivni trendovi u poslovanju biti nastavljeni tako da ćemo i do kraja godine imati pozitivne bilanse”, ocijenio je Piker i dodao da su i drugi pokazatelji poslovanja banke izuzetno povoljni.

Na pitanje kada se očekuje privatizacija Komercijalne banke, Krulj je rekao da to zavisi od odluke akcionara banke, ali da menadžment radi na tome da poveća vrijednost banke i njeno tržišno učešće, posebno u dijelu poslovanja sa privredom.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *