Trumpovi dugovi veći od 315 miliona dolara

Američki predsjednik Donald Trump imao je do polovine 2017. godine najmanje 315,6 miliona dolara dugova prema njemačkim, američkim i drugim kreditorima, prema izvještaju savezne kancelarije za etiku objavljenom u petak.

Imao je oko 20 miliona dolara prihoda od novog washingtonskog hotela otvorenog u blizini Bijele kuće u septembru prošle godine, a prihodi od luksuznog odmarališta “Mar-a-Lago” na Floridi u kojem je ugostio strane lidere, porasli su, prema izvještaju.

Prihod od Mar-a-Laga u kojem je udvostručio iznos članarine na 200.000 dolara nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima porastao je 25 posto na 37,25 miliona dolara.

Najveći dio njegovih prihoda čini 115,9 miliona dolara od golferskog odmarališta Trump National Dorala u Miamiju.

Trump je prijavio dohodak od najmanje 594 miliona dolara za 2016. i početak 2017. te imovinu od najmanje 1,4 milijarde dolara.

Izvještaj pokazuje da ima najmanje 130 miliona dolara dugova prema Deutsche Bank Trust Company Americas, podružnici njemačke Deutsche Bank AG.

Trump je prijavio dug prema Deutsche Bank koji premašuje 50 miliona dolara za gradnju hotela u zgradi u kojoj je bilo sjedište američke pošte u Washingtonu.

Prijavio je i dugove od najmanje 110 miliona dolara korporaciji Ladder Capital koja se bavi kreditiranjem.

Trump odbija da objavi svoje poreske prijave koje bi jasnije prikazale njegovo bogatstvo i poslovne interese.

Check Also

Dizel od utorka jeftiniji tri centa?

Po trenutnim projekcijama na berzi, kako saznaje Televizija Vijesti iz naftnih kompanija, dizel bi od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.