Best organizuje startup kurs ,,It’s my treat, startup is on me“

Dodajte komentar

Studenska, neprofitna organizacija BEST i ove godine organizuje peti po redu ljetnji akademski kurs na temu startup-a pod nazivom ,,Its my treat, start up is on me”.

Kurs traje 8 dana, od kojih 5 dana provedenih u Podgorici i 3 dana rekreativno u Kotoru. Prijave su otvorene od 15. do 25. juna a svi zainteresovani studenti imaće priliku da sa još 22 inostrana učesnika, razvijaju svoje startup ideje za potencijalni vid saradnje sa preduzetničkim poduhvatima. Kurs je namijenjen svim studentima koji žele da pored formalnog znanja stečenog na fakultetu, usavrše svoje vještine da bi se vodio startup tim. Pohađanjem kursa studentima će se pružiti prilika da steknu i neka praktična znanja npr. kako osnovati svoj startup, kako da pametno upravljaju organičenim resursima do prvih investicija, uz konstantan nadzor domaćih i stranih predavača.

“Veliko je zadovoljstvo istaći da su naši saradnici velika imena iz biznis i startup svijeta, koji svojim radom i uspjehom podstiču mlade ljude da ulažu u sebe i svoje znanje”, navode organizatori.

Dražen Žujović je osnivač prvog crnogorskog startupa, Tourvia.me, i startup mentor koji konstantno doprinosi startup zajednici Crne Gore. Nataša Đukanović je direktor marketinga u kompaniji Domen i jedan od pionira na polju digitalizacije u Crnoj Gori. Osnivač je konferencije Spark.me, koja je za kratko vrijeme postala jedna od najznačanijih u Jugoistočnoj Evropi.

Maja Jaredić je direktor marketinga u internacionalnoj marketinškoj agenciji Flight Media, čiji su klijenti zapaženi u svjetskim medijima kao što su MTV, E!, CNN.

Značajno je istaći da je BEST (Board of European Students of Technology) osnovana 1989. godine, a danas broji 97 lokalnih grupa u 33 zemlje i preko 4000 članova. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad u internacionalnom okruženju.

“Best Podgorica, postoji svega 5 godina i u ovom periodu broji brojne uspjehe a sigurno će tako i nastaviti”, zaključili su organizatori.

Prijavite se na sajtu ove organizacije:
http://www.best.ac.me/blog/its-my-treat-startup-is-on-me/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *