Ramljak: Todoriću zbog dugova neće ostati ništa

Dodajte komentar

Vladin povjerenik za “Agrokor” Ante Ramljak izjavio je da je Ivica Todorić i dalje vlasnik “Agrokor”-a, ali i da je toliko dužan da mu neće ostati ništa. “Smatram da se više ne smije dozvoliti da jedna kompanija naraste do veličine, koja može ugroziti ekonomiju cijele države”, izjavio je Ramljak za “Jutarnji list”.

Govoreći o ulozi Ivice Todorića u “Agrokor”-u, Ramljak kaže da je on i dalje nominalni vlasnik koncerna, ali napominje da je veličina duga tolika da možemo pretpostaviti da mu neće ostati ništa. “Dužni su “Agrokor” i Ivica Todorić lično. Poreski obveznici ne bi smjeli da plate ni dio duga “Agrokor”-a i mislim da će to tako i biti”, kazao je Ramljak.

Vladin vanredni povjerenik osvrnuo se i na regionalni aspekt krize, a progovorio je i o ulozi ruskih banaka, koje su prije krize izdašno kreditirale koncern.

“Bojim se da se “Sberbank” oslanja na potpuno pogrešne savjetnike. Postoji, naime, nešto u vezi “Sberbank” što je, uvjeren sam, ključno za odnose koje imamo. “Sberbank”, prema mojim izvorima, koristi potpuno pogrešne kanale informisanja i oslanja se na savjete pogrešnih osoba”, izjavio je Ramljak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *