Erste banka sinoć zvanično otvorila novu upravnu zgradu

Dodajte komentar

Erste banka sinoć je otvorila novu upravnu zgradu u Podgorici, u zgradi City Mall-a, ul Arsenija Boljevica br 2a.

Glavni izvršni direktor banke Aleksa Lukić je istakao da je investicija u novu upravnu zgradu rezultat uspješnog poslovanja banke u kontinuitetu u posljednjih skoro devet godina otkako je Erste grupa odlučila da proširi poslovanje na Crnu Goru.

“Ovaj objekat za nas ne predstavlja samo modernu poslovnu zgradu. Najveća vrijednost je u tome što smo kreirali prostor koji će podmiriti sadašnje i buduće potrebe zaposlenih i zajednice s kojom poslujemo”, kazao je Luldć.

Ministar finansija Darko Radunović rekao je da je Erste banka dolaskom znatno ubrzala snaženje finansijskog sistema i njegov oporavak.

Predsjednik Odbora direktora Erste banke Kristof Šefbek kazao je da kvalitetnim poslovanjem banka u Crnoj Gori godinama uspješno predstavlja Erste grupu.

Izvršni direktor Erste banke Darko Keković uručio je ministru prosvjete Damiru Šehoviću donaciju interaktivne table za 16 osnovnih škola u Podgorici.

U novoj Upravnoj zgradi Erste banke, na površini od skoro 4.000 kvadratnih metara, na jednom mjestu su objedinjene službe koje su do skoro bile smještene na tri različite lokacije u Podgorici. U modernom radnom prostoru, koncipiranom na principu open-space (kancelarije otvorenog tipa), Banka je kreirala optimalne uslove da kvalitetno isprati sadašnje i buduće potrebe zaposlenih, klijenata i zajednice.

Sastanak sa guvernerom

Erste banka se, po pokazateljima poslovanja, izdvaja kao jedan od lidera na crnogorskom bankarskom tržištu, ocijenio je guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić.

On se juče sastao sa rukovodiocima ove finansijske institucije Christoph Schofbockom, Hannes Frotzbacherom, Savom Dalbokovom i Aleksom Lukićem, koji su mu predstavili poslovne planove vezane za jačanje pozicije banke na crnogorskom tržištu.

“Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim razvojnim planom koji, između ostalog, uključuje dalji rast banke i istakao da je CBCG otvorena za intenziviranje saradnje sa Erste bankom, koja se, po pokazateljima poslovanja, izdvaja kao jedan od lidera na bankarskom tržištu Crne Gore”, saopšteno je nakon sastanka.

Predstavnici Erste banke su, kako se dodaje, pohvalili proaktivnu politiku i princip “otvorenih vrata” koji promoviše CBCG u komunikaciji kako sa Erste, tako i sa ostalim bankama i finansijskim institucijama u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *