Amazon prodaje automobile

Dodajte komentar

Globalni servis za prodaju robe preko Interneta planira da kupcima širom Evropi ponudi automobile putem svog sajta.

Kako saznaje AutoNews, Amazon je zbog toga već angažovao stručnjaka za automobilsku industriju, Kristorfera Melera, iz konsultantske firme “Oliver Wyman”. Meler bi prema planu trebalo da bude zadužen za Amazonov segment prodaje automobila na evropskom tržištu, piše isti izvor.

Amazon za ovu operaciju priprema potpuno novo odjeljenje koje će se nalaziti u Luksemburgu, a automobili će najprije biti ponuđeni kupcima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kako bi kupcima ponudio kompletan paket, najveći globalni prodajni servis želi da uvede i mogućnost test vožnje za klijente, ne bi li lakše donijeli odluku o nabavci svog četvorotočkaša.

Mada Amazon nije zvanično objavio svoje buduće poslovne namjere, nezvanična potvrda o ovoj vijesti stigla je i iz kompanije FIAT-Chrysler, u kojoj navode da su upoznati sa novim planovima Amazona na polju trgovine automobilima. Za sada nije poznato da li će u ponudi biti i novi i polovni modeli.

Inače, Amazon je 2016. započeo pilot program prodaje tri FIAT-ova modela u Italiji (500, 500L i Panda), dok su krajem iste godine kupci u Francuskoj mogli da nabave specijalnu verziju modela Seat Mii preko lokalne podružnice Amazon.fr.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *