Porto Budva

Za sedam miliona kupio cijeli sprat u Porto Budvi

Nakon 20-godišnjeg rada u SAD ušteđeni novac je Bosanac Svemir Vojinović odlučio da uloži u Crnu Goru, pa je za sedam miliona eura kupio cijeli sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi “Alart centar – Budva – CG“.

Kako je Pobjedi rekao Vojinović, on je kao izbjeglica otišao u SAD i tako otvorio porodičnu transportnu firmu.

“Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, prije svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima”, kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthause od 170 kvadrata u Budvi kod iste kompanije, a potom su odlučili da kupe sprat u Porto Budvi.

 “Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija”, kaže Vojinović i dodaje da posljednje četiri godine redovno dolazi iz SAD i da vidi mnogo pozitivnih promjena.

“Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i ljepše u Crnoj Gori”, naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imaće 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

“Sin mi je rođen u SAD, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nijesu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna”, kazao je Vojinović.

On bi svakom, kaže, predložio ako je uspio nešto da uštedi za 10, 20 godina da dođe da uloži ovdje jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

“Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi”, kazao je Svemir Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovdje svakako povoljniji uslovi za ulaganje.

On poručuje svim investitorima da ulažu u Crnu Goru, jer su povoljni uslovi za poslovanje.

“Normalno da ima biznis barijera kao i u svakoj državi, ali ljudi koji nijesu bili na Zapadu to ne shvataju”, kazao je Vojinović.

Kompanija “Alart centar – Budva – CG“ gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 miliona eura na 100 metara od Starog grada.

Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 odsto stambeno-poslovnog prostora. Kompleks se sastoji od dvije etaže garaža, dvije etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3500 kvadrata) i devet stambenih etaža.

Pobjeda

Check Also

Od 19. jula počinju letovi između Luksmeburga i Crne Gore

Od 19. jula počinju letovi između Luksemburga i Tivta, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *