Smijenjen odbor direktora Novog duvanskog

Dodajte komentar

Na vanrednoj skupštini akcionara Novog duvanskog kombinata koja je održana juče smijenjen je odbor direktora tog preduzeća, potvrđeno je nezvanično “Danu.

Predstavnici akcionara NDKP-a, Vlade i Glavnog grada smijenili su Isata Boljevića sa funkcije predsjednika odbora direktora. Iako su predstavnici akcionara na jučerašnjoj skupštini, na predlog Vlade, u upravni odbor ponovo izabrali Marinu Glendžu, zaposlenu u Ministarstvu poljoprivrede, ona je naknadno odustala od te funkcije, pa su zvanično izabrana svega dva člana odbora direktora.

Predstavnik arapske kompanije BMJ Industris FZ LLC u odboru direktora ponovo će biti Ahmad Bkairat. Novo ime među članovima odbora direktora je Abdulsalam Alganahi, a Vlada će morati da predloži novog člana odbora direktora.

Prema nezvaničnim saznanjima “Dana”, na jučerašnjoj skupštini akcionara nije imenovan predsjednik odbora direktora, koji će biti biran na nekoj od narednih sjednica odbora direktora, kada se očekuje i zvanično imenovanje Italijana Artura Arvede na poziciju izvršnog direktora NDKP-a. On je sredinom aprila u prisustvu predstavnika investitora i Vlade predstavljen javnosti. Alganahi je potencijalni kandidat za predsjednika odbora direktora, a kako je navedeno na sajtu kompanije BMJ Industris, on je u toj arapskoj kompaniji kopredsjednik i obavlja identičnu funkciju kao i Bkairat.
Do zvaničnog izbora Arvede, funkciju izvršnog direktora NDKP-a i dalje pokriva Jelena Boljević, žena Isata Boljevića, koji se, uz obrazloženje da ima njeno punomoćje, neometano pojavljuje u upravnoj zgradi preduzeća.

Takođe, kako je “Danu” nezvanično potvrđeno, juče je usvojena i odluka o prodaji pokretne imovine koja nije neophodna za nastavak proizvodnje na novoj lokaciji. Odlučeno je da Skupština akcionara NDKP-a uputi Vladi inicijativu za prodaju te imovine. Vlada će na osnovu te inicijative formirati spisak imovine koja je za prodaju, uraditi procjenu i odrediti cijenu.
Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o mašinama Duvanskog kombinata u stečaju na kojima su prošle godine proizvođene cigarete, ali investitori, navodno, nijesu bili zadovoljni kvalitetom. Takođe, u pokretnu imovinu koja će se prodavati spadaju i stari električni uređaji, računari i slično.

(Opširnije u Danu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *