Apple i Dell u trci za Toshibinim biznisom s čipovima

Dodajte komentar

Apple i Dell biće dio konzorcijuma koji predvodi Foxconn u namjeri da preuzme Toshibino poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, izjavio je čelnik Foxconn-a za Reuters.

On je naveo da će dio konzorcijuma biti i američki Kingston Technology, dok je Amazon veoma blizu odluke da uzme učešće. Toshiba namjerava da pronađe kupca za biznis sa NAND čipovima koji zauzima petinu svjetskog tržišta, kako bi pokrila milijarde USD gubitaka nastalih bankrotstvom nuklearne jedinice Westinghouse u Americi.

Toshiba očekuje da će prodajom ovog biznisa ostvariti prihod od najmanje 18 milijardi USD. Tajvanski Foxconn pokušava da pridobije što više renomiranih imena u konzorcijumu kako bi povećao šanse za uspjeh, s obzirom da je japanska vlada saopštila da će blokirati svaku prodaju u slučaju rizika transfera čip tehnologije van granica zemlje. Kao potencijalni kupci spominju se još i Western Digital Corp u konzorcijumu sa investicionim fondom japanske vlade, te Broadcom Ltd sa finansijskim partnerima. Konačnu odluku o prodaji ovog biznisa, Toshiba bi trebalo da donese 15. juna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *