Danas skupština akcionara Novog duvanskog

Dodajte komentar

Vanredna skupština akcionara Novog duvanskog kombinata zakazana je za danas, a na dnevnom redu je donošenje odluke o razrješenju članova odbora direktora tog akcionarskog društva i imenovanje novih.

Takođe, akcionari Novog duvanskog, Vlada i Glavni grad danas će donijeti odluku i o prodaji pokretne imovine koja, kako je navedeno u obavještenju objavljenom u štampi, nije neophodna za nastavak proizvodnje na novoj lokaciji. Prema nezvaničnim saznanjima “Dana“, radi se o mašinama Duvanskog kombinata u stečaju, na kojima je investitor, arapska kompanija BMJ Industris FZ LLC tokom prošle godine proizvodila cigarete, ali, navodno, nijesu bili zadovoljni kvalitetom.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, predsjednik odbora direktora je Isat Boljević, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe ovlašćenja u privrednom poslovanju. Istraga je otvorena nakon što su u magacinu na Karabuškom polju, krajem marta, zaplijenjene cigarete vrijedne oko četiri miliona eura, za koje postoji sumnja da su bile namijenjene za šverc, a koje su tokom prošle godine proizvedene u NDKP-u. Vlada je nedavno za člana odbora direktora ponovo predložila Marinu Glendžu, dok je ispred arapske kompanije BMJ, koja je sa Vladom i Glavnim gradom polovinom februara prošle godine potpisala ugovore o upravljanju i dokapitalizaciji, Amhad Bkairat.

Prema podacima CRPS-a, funkciju izvršnog direktora NDKP-a i dalje pokriva Jelena Boljević, žena Isata Boljevića, koji se, iako istraga još nije završena, ponovo pojavljuje u upravnoj zgradi tog preduzeća. Investitori su, u prisustvu predstavnika Vlade, polovinom aprila predstavili budućeg direktora Italijana Gabrijela Arvedu.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *