Traže poništenje 156 ugovora o kreditima u švajcarskim francima

Dodajte komentar

Odluku o tužbenom zahtjevu korisnika kredita u švajcarskim francima, kojim traže da se kreditni ugovori za 156 korisnika proglase ništavim, sutkinja Osnovnog suda Milena Matović donijeće u roku od mjesec, najavljenojejuče na završnom ročištu poslije četiri godine.

Sutkinja Matović je na prethodnom ročištu odbila zahtjev zastupnika korisnika kredita Biljane Vuksanović i advokata Centra za zaštitu potrošača (CEZAP) Dragomira Ćalasana za finansijskih vještačenjem, jer bi to, kako je navela, bilo neekonomično i vodilo bi dodatnom odugovlačenju postupka.

Od tužbe je ranije odustalo 112 korisnika kredita, a advokat Adiko banke Vanja Mugoša tvrdi da je od preostalih 156, njih pedesetoro zaključilo ugovor o konverziji, a 37 potraživanja je prenijeto na Heta asset resolution prije podnošenja tužbe. Vuksanović je kazala da za ovo nijesu dostavljeni dokazi, te da je bez značaja navod koji se odnosi na potraživanje za 37 kredita. Zakon o konverziji koji je usvojen prije dvije godine propisuje da se krediti koje su klijenti podigli u švajcarskim francima mogu vraćati u eurima po kamatnoj stopi od 8,2 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *