Pregled štampe za 10. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Vlada obećala , a novca nema

Predstavnik 128 bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita u stečaju i nekoliko desetina radnika nikšićkog Metalca, Radivoje Knežević pozvao je premijera i Vladu da ispune obećanje i kroz brze izmjene Zakona o izmirenju obaveza isplate radnicima ovih preduzeća otpremnine, na način kao što je to urađeno njihovih bivšim kolegama.

Zaduženje od 10 miliona na rok od šest mjeseci

Aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana, vrijednih deset miliona eura, četvrta ovogodišnja, biće održana u utorak.

Novi direktor biće električar iz italije

Skupština akcionara Novog duvanskog kombinata (NDK), zakazana za ponedjeljak, umjesto rješavanja krize u kompaniji može izazvati njeno produženje, saznaju Vijesti”.

Dnevne novine

Stop sivoj ekonomiji

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) realizovaće i ove godine program pod nazivom Stop sivoj ekonomiji, u koji će na period od četiri mjeseca biti uključeno 145 mladih visokoškolaca. Upravni odbor ZZZ je za finansiranje tog projekta odobrio 350.000 eura.

Stopa PDV od 21% među najnižim u EU

Vlada je usvojila Predlog fiskalne strategije Crne Gore do 2020. godine, čije mjere imaju za cilj ostvarivanje finansijske stabilnosti i ubrzanog ekonomskog rasta, saopštio je vicepremijer Milutin Simović.

Diskutovali o načinima prepoznavanja prevare

Regionalna konferencija na temu “Kako prepoznati i prijaviti prevaru”, u organizaciji Evropske kancelarije za borbu protiv prevara (OLAF), održana je u Budvi. Seminaru, koji je završen u petak, prisustvovali su predstavnici svih kancelarija za borbu protiv nepravilnosti prevara u okruženju, uključujući zemlje kandidate, potencijalne kandidate, ali i Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu.

Pobjeda

Državna kasa probijena za 124 miliona eura

Budžet za prošlu godinu probijenje za 124 miliona eura. Planje bio da se potroši 2,03 milijarde eura, a potrošeno 2,15 milijardi, pokazuje prijedlog zakona o završnom računu budžeta za 2016. kojije Vladajuče usvojila.

Snižavanjem doprinosa na 55 odsto izgubili bi 72 miliona

Ministar finansija Darko Radunović kazao je juče da je umjesan prijedlog poslodavaca da se smanje doprinosi i porezi na plate, ali i sindikata da se poveća minimalac, ali da to treba zajedno posmatrati i pažljivo odmjeriti.

Pet miliona za 700 klijenata

Evropski investicioni fond i Crnogorska komercijalna banka potpisali su prvi sporazum u Crnoj Gori u okviru programa EU za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *