PLC Morača mora da proda akcije

1 komentar

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) donijela je juče odluku da je zaduživanje Zatvorenog investicionog fonda Trend kod poslovne banke za refinansiranje kreditnih obaveza, nastalih u vrijeme važenja starog zakona, bilo moguće i legalno, saznaju Vijesti nezvanično.

Regulator će, prema informacijama Vijesti, po drugom sporu, naložiti Baterflaj finansu, društvu za upravljanje ovim fondom, da otkloni nepravilnosti jer je u prethodnom periodu PLC Morača, čiji je većinski vlasnik ZIF Trend, sticao akcije na berzi ovog fonda iza skrivenih kastodi računa, u procentu oko osam odsto akcija.

Ove odluke i izjašnjenja Komisije za hartije od vrijednosti uslijedile su nakon upita i zahtjeva koje im još 27. aprila ove godine uputio suvlasnik Šajo grupe Žarko Rakčević.

Prema starom zakonu, fondovi u Crnoj Gori su se nemilice zadužilavali, ali to, prema odredbama novog Zakona više nije moguće. KHOV je ranije Rakčeviću tim povodom već poslao mišljenje.

Konačan rasplet nesuglasica između akcionara, koji vode glavnu riječ u fondu Rakčevića i Blagote Radovića, očekuje se na redovnoj skupštini 20. juna, a potom i na vanrednoj skupštini koja će biti održana u prvim danima jula ove godine.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *