Sjutra regionalni Samit ministara finansija

Dodajte komentar

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje NIN pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija, počeće sjutra u hotelu Splendid u Bečićima.

Iz Ministarstva finansija su kazali da je tema dvodnevnog skupa finansijska stabilnost regiona u novom globalnom okruženju, u okviru koje će se učesnici osvrnuti na najvažnije elemente makrofiskalne politike zemalja učesnica samita i razgovarati o izazovima u toj oblasti, odnosno modalitetima za njihovo prevazilaženje.

Samit će otvoriti guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić, koji će govoriti o monetarnoj politici zemalja regiona – između američkih Federalnih rezervi i Evropske centralne banke.

Za sjutra je planiran panel ministara finansija na temu Novi prioriteti – brži privredni rast uz zdrave javne finansije i niži javni dug, u kojem će učestvovati crnogorski ministar finansija, Darko Radunović. Planiran je i panel direktora poreskih uprava na temu Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije, na kojem će učestvovati direktor crnogorske Poreske uprave, Miomir M. Mugoša.

Iz Ministarstva su saopštili da je učešće na Samitu, koji predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup, potvrdio 31 govornik, a čelnicima finansijskih institucija država regiona pridružiće se i brojni predstavnici vodećih banaka i kompanija.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *