Zetagradnja traži 13 miliona od grada Podgorice

Dodajte komentar

Sudskim postupcima koje je Zetagradnja pokrenula protiv glavnog grada ni nakon tri godine ne nazire se kraj. Ročišta se odlažu zbog vještačenja koja, zbog obimnosti dokumentacije, zahtijevaju dodatno vrijeme.

U sporu koji se vodi kod sutkinje Borjanke Zogović, a u kojem Zetagradnja tuži glavni grad zbog sticanja bez osnova, čeka se na nalaz vještaka građevinske struke Sanje Radović.

Oni traže nadoknadu od 5,9 miliona eura, koliko je, tvrde, koštala izgradnja garaža i parking mjesta na Starom aerodromu.

Ranije je advokatica Zetagradnje Biljana Vuksanović iz Advokatske kancelarije „Velimirović i partneri“ kazala da je opština, protivno DUP-u, napravila put na mjestu gdje su bile ucrtane garaže i parking mjesta, te da je dozvola za gradnju stambeno-poslovnog objekta bila uslovljena davanjem saobraćajne saglasnosti.

Zetagradnja je, kaže Vuksanović, morala da prihvati da izgradi sporna parking mjesta kako bi mogla početi sa gradnjom.

Odloženo je i ročište kod sutkinje Dijane Raičković, jer je zastupnik glavnog grada Dragoljub Raspopović tražio dopunsko vještačenje vještaka finansijske struke Milenka Popovića, koji je utvrdio da je Zetagradnja, zbog dvogodišnjeg kašnjenja sa izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa u centru grada, pretrpjela štetu od sedam miliona eura.

Raspopović smatra da šteta nije pravilno utvrđena. Glavni grad je uzvratio protivtužbom i to zbog duga od 513.600 eura za komunalno opremanje zemljišta. Vuksanović ovaj dug spori i tvrdi da su obaveze izmirivali mjesečno, a da su kašnjenje i dug posljedice neizvršavanja ugovornih obaveza Agencije, koja do danas nije opremila zemljište.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *