U maju naplaćeno 72,7 miliona eura poreza

Dodajte komentar

Ukupna bruto naplata poreskih prihoda u maju iznosila je 72,7 miliona eura, 14 odsto više nego u uporednom periodu prošle godine, saopštili su iz Poreske uprave na čijem se čelu nalazi Miomir M. Mugoša.

U strukturi posebno se izdvaja naplata doprinosa za obavezno socijalno osuguranje, koja je iznosila skoro 29 miliona eura.

“Naplata poreza na dohodak građana iznosila je 12,2 miliona eura i bila je 15 odsto veća nego u uporednom periodu, dok je planiranu premašila 18 odsto. Naplata poreza na dobit preduzeća iznosila je 2,6 miliona eura i bila je 33,4 odsto veća nego u maju prošle godine, odnosno 31 odsto veća od planirane. Ostvarenjem naplatnog zadatka u maju nastavljen je rastući trend naplate zabilježen od početka godine, tako da je u prvih pet mjeseci ostvarena ukupna bruto naplata od 352,3 miliona, tri odsto veća nego u uporednom periodu, a dva odsto iznad planirane”, navodi se u saopštenju.

U PU očekuju da će se trend uspješne naplate tekućih i zaostalih obaveza nastaviti i u narednom periodu, imajući u vidu i početak turističke sezone, koju prati veći obim privredne aktivnosti i veća naplata prihoda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *