Vina Plantaža su ispravna

Dodajte komentar

Vina crnogorskih Plantaža su ispravna, što su dokazale laboratorijske analize brojnih laboratorija u svijetu, ponovili su iz te kompanije. Direktor izvoza, Milan Milutinović, kaže za Televiziju Crne Gore da očekuje pozitivan ishod sudskog spora koji su pokrenuli zbog, kako kaže, netačnih informacija da su u vinu pronađerni pesticidi i plastifikatori. Ročište koje je trebalo da bude održano 21. maja otkazano je za 21. jun, kada očekuju razrješenje situacije.

Nakon što je Ruska Federalna služba za nadzor zaštite potrošača prije mjesec zabranila uvoz proizvoda “Plantaža“, kada je odlukom moskovskog Gradskog arbitražnog suda, oduzeto 15 i po hiljada boca crnogorskih vina, juče je stigla nova informacija. Još 16 hiljada 200 boca vina zaplijenjeno je jer, navodno, sadrže pesticide i plastifikatore u većim koncentracijama od higijenskih standarda. U Plantažama podsjećaju da su analize renomiranih laboratorija demantovale ruske tvrdnje, nakon čega je i pokrenut sudski spor protiv odluke da se njihovo vino povuče iz prodaje u Rusiji. Drugo ročište koje je nedavno trebalo da bude održano odgođeno je za mjesec.

“21 maja je bilo zakazano drugo ročište kada je trebalo da se odluči o nezavisnoj ekspertizi i analizama sumnjive serije vina, da donese sud odluku u kojim laboratorijama i kada i kako na koji način. Međutim, sud je donio odluku o odlaganju ročišta za 21 jun. Tako da tek tada očekujemo neke konkretnije rešenje problema”, kaže direktor izvoza kompanije “Plantaže” Milan Milutinović.

Vjeruju u pravni sistem ozbiljne države, kakva je Rusija. A i pravda je, tvrde, na njihovoj strani.

“Što dokazuje sve ovo što smo ovih dana radili i vidjeli, što dokazuju analize nezavisnih laboratorija koje smo nekoliko puta uradili čak i ponovili, tako da nemamo nijedan jedini argument da sumnjamo u negativan ishod”, kaže Milutinović.

Očekuje prevazilaženje problema sa Rusijom. Iako se, kažu, odluka o zabrani njihovih vina nije toliko odrazila na poslovanje kompanije, koliko kroz negativnu kampanju i konotaciju brenda Plantaže. Rezultat je i dalje, kaže, pozitivan, a vjeruje da će se taj trend nastaviti, uprkos negativnim konotacijama u javnosti.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *