Rekordne vrijednosti Wall Street-a uoči izvještaja o radu

Dodajte komentar

Američke akcije na jučerašnjem trgovanju zabilježile su rast vrijednosti, uoči današnje objave majskog izvještaja o nezaposlenosti koji bi mogao biti ključna karika za novo podizanje kamata na zasijedanju Fed-a, 13-14. juna.

Sva tri berzanska pokazatelja stizala su tokom trgovanja do apsolutnih rekorda. Na kraju trgovanja, Dow Jones je porastao 0,7% na 21.144,2 poena, indeks S&P 500 je dodao 0,8% na 2.460,1 poen, dok je Nasdaq takođe ojačao 0,8% na 6.246,8 poena. Rast su predvodili sektori osnovnih resursa, finansijske akcije i sektor zdravstvene zaštite. Danas će biti objavljen izvještaj sa tržišta rada za maj, a analitičari očekuju da je američka ekonomija u prethodnom mjesecu dodala 185.000 novih radnih mjesta.

I evropske berze jučerašnji dan okončale su rastom vrijednosti, pre svega pod uticajem pozitivnih dešavanja u Italiji čiji su zvaničnici revidirali naviše ekonomski rast u prvom kvartalu. Francuski CAC zabilježio je rast od 0,7%, njemački DAX je dodao 0,4%, dok je britanski FTSE porastao 0,3%.

Nafta je zabilježila neveliku promjenu vrijednosti na jučerašnjem trgovanju, uprkos većem padu američkih zaliha od očekivanja tržišta. Nafta tipa WTI neznatno je porasla na 48,36 USD po barelu, dok se Brent blago spustio na 50,45 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *