Pregled štampe za 2. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Ostojić više nije stečajni upravnik Solane

Stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” Žarko Ostojić podnio je ostavku na tu funkciju stečajnom sudiji Draganu Vučeviću.

Pod lupom računi američkih građana u CG

Ministar finansija Darko Radunović i ambasador Sjedinjenih Američkih Država, Margaret Ujehara, potpisali su Sporazum o unapređenju ispunjavanja poreskih obaveza i sprovođenju FATCA propisa sa aneksima između vlada dviju država. Sporazum podrazumijeva razmjenu informacija između nadležnih institucija, crnogorske Poreske uprave i Uprave javnih prihoda SAD, o bankarskim računima i transferu sredstava američkih državljana u Crnoj Gori.

Sve više blokiranih kompanija zbog duga

Na novom spisku firmi čiji su računi blokirani zbog neizmirenih potraživanja nalaze se 12.483 firme, što je za 371 više nego na kraju aprila.

Dnevne novine

Mjere fiskalne konsolidacije Vlade dale dobre rezultate

Vladine mjere fiskalne konsolidacije dale su dobre i ohrabrujuće rezultate, ali se u cilju obezbjeđenja odr-živosti javnih finansija na dugi rok moraju sprovesti nove, saopštio je premijer Duško Marković.

Zakupci državne imovine neće plaćati porez na nepokretnost

Vlada je juče usvojila Predlog izmjene Zakona o porezu na nepokretnosti, kojom se mijenja odredba koja je do sada predstavljala biznis barijeru, saopštio je generalni direktor Direktora-ta za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija, Novo Radović.

Grube neistine usmjerene protiv interesa kompanije

Odluka ruske federalne službe za nadzor zaštite potrošača Rospotrebnadzor da zaplijeni 16.200 boca vina Plantaža direktno je usmjerena ka ugrožavanju našeg poslovnog interesa, ne samo na ovom već i na drugim tržištima, saopštili su juče predstavnici kompanije 13. jul Plantaže, dodajući da su pokrenuli sudski postupak u Moskvi.

Dan

Zaštititi interese Tivta

Negativan stav političkih stranaka prema namjeri Vlade da izda u dugoročni zakup tivatski Aerodrom iskazali su juče i iz Hrvatske građanske inicijative, koalicionog partnera DPS-a, na državnom i lokalnom nivou.

Ukidanje pravila čekaju dvije godine

Radnici Rudnika uglja, koji su prije dvije godine dobili stanove, zatražili su od Ustavnog suda Crne Gore da odgovori na zahtjev Sindikalne organizacije Rudnika uglja u slučaju ocjene ustavnosti i zakonitosti pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih.

Sprečavanje utaje poreza

Ministar finansija Darko Radunović i ambasador SAD Margaret En Ujehara, potpisali su juče sporazum o unapređenju ispunjavanja poreskih obaveza na međunarodnom nivou i sprovođenju FATCA propisa sa aneksima, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pobjeda

Grave razgovara o preuzimanju Atlas osiguranja

Grave osiguranje, kako nezvanično saznaje Pobjeda iz više izvora, počelo je razgovore o preuzimanju Atlas osiguranja.

Brže preko granice, kontrola ista

Predstavnice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Biljana Blečić, Sunčica Boljević i Zorka Prljević prezentovale su pred Udruženjem špeditera Privredne komore plan mjera koje će se primjenjivati u susret turističkoj sezoni, a čiji je cilj ubrzanje protoka roba na graničnim prelazima.

Sekulić i Murić u Savjetu EKIP-a

Skupštinski Odbor za ekonomiju predložio je juče parlamentu da Šefkiju Murića i Zorana Sekulića izabere za članove Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *