Pregled štampe za 1: jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

MMF će dati savjet da se smanji dug

Međunarodni monetarni fond pružiće ekspertsku podršku Crnoj gori u izradi Strategije upravljanja dugom, saopšteno juče, iz Centralne banke (CBCG) nakon sastanka guvernera Radoja Žugića sa misijom MMF-a u okviru redovnih konsultacija.

Hrvati preuzeli Telekom bez dividende za 2016.

Skupština akcionara Crnogorskog Tele-koma (TECG) usvojila je juče izvještaj o poslovanju za prethodnu godinu i odlučila da dobit ostvarenu u 2016. ne dijeli akcionarima, već da je zadrži kao neraspoređenu dobit.

Istorijski uspjeh crnogorskih vina

Plantaže 13. jul sinoć su, u Starom vinskom podrumu u Lješkopolju, gdje je kompanije započela svoj život, proslavila istorijski uspjeh crnogorskog vinarstva ostvarenog na najprestižnijem vinskom oqenjivanju na svijetu Decanter World Wine Awards DWWA 2017, održanom u Londonu.

Dnevne novine

Izraditi strategiju za javni dug

Crnoj Gori je neophodna izrada strategije upravljanja javnim dugom, što će doprinijeti unapređenju strukture tog finansij skog pokazatelja i dodatnoj stabilizaciji javnih finansija, ocijenjeno je na jučerašnjem sastanku rukovodstva Centralne banke (CBCG) i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Od jula jeftiniji roming

Korisnici mobilne telefonije iz Crne Gore, koji borave u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, od 1. jula koristiće roming po nižim cijenama.

Razvoj Addiko banke je u skladu sa planovima

Addiko banka se razvija u skladu sa planiranom dinamikom, ostvaruje pozitivan finansijski rezultat u svim zemljama u kojima posluje i u kontinuitetu radi na jačanju povjerenja svojih klijenata, saopštio je glavni izvršni direktor Addiko banke Beč Ulrich Kissing

Dan

Traže referendum da spriječe vladine mjere

Povodom najave predsjednika Vlade Duška Markovića da će dati u dugoročni zakup Aerodrom Tivat, Tivatski odbor Socijaldemokratske partije juče je najavio da će pokrenuti inicijativu za zaustavljanje te namjere, koja bi, kako ističu, imala nesagledive posledice po razvoj Tivta.

Ništa od formiranja poreske policije

Ministarstvo finansija neće formirati sektor poreske policije jer, kako tvrde, za tim resorom nema potrebe. Da poreska policija neće biti formirana Demokratama je potvrđeno iz ministarstva na čijem je čelu Darko Radunović.

Raskidaju ugovor za Galeb

Ministarstvo turizma angažovalo je advokatsku kancelariju “Petrikić i partneri, u saradnji sa kućom CMS, za raskid ugovora sa vlasnikom hotela “Galeb u Ulcinju, saopštio je resorsni ministar Pavle Radulović. On je kazao da je pripremljena pravna analiza o preduzetim aktivnostima od 2006. godine, kada je hotel prodat Rokšpedu, do danas.

Pobjeda

Izdata dozvola za most Podovi

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je juče građevinsku dozvolu za izgradnju poddionice 3.4.1, koju čini most Podovi sa pripadajućim djelovima otvorene trase na dionici autoputa od Smokovca do Mateševa.

Dioničari ostali bez dividende

Na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma je odlučeno da se prošlogodišnja dobit zadrži kao neraspoređena, saopšteno je iz te telekomunikacione kompanije.

Vlada ne razmišlja o stečaju u Montenegro erlajnzu i Željeznici

Vlada u ovom momentu ne razmišlja o uvođenju stečaja u Montenegro erlajnz i Željeznicu, kazao je premijer Duško Marković. Odgovarajući na pitanja novinara poslije premijerskog sata, on je kazao da su za ove kompanije sve opcije moguće, a da je stečaj posljednja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *