Italijanske banke u fokusu investitora

Dodajte komentar

Zabrinutost oko stanja italijanskih banaka i britanski nacionalni izbori bili su fokus većine investitora na jučerašnjem trgovanju, dok američka i britanska berza nisu radile zbog državnog praznika.

Većina banaka u Italiji suočava se sa problemom dokapitalizacije, a vrijednost najvećih banaka registrovala je negativne korekcije – Intesa Saopaolo zatvorila je sesiju 2% u minusu, dok su Banco BPM i UniCredit izgubili više od 4%.

Njemački DAX uvećao je vrijednost skromnih 0,2% na 12.628,9 poena, a akcije sektora zdravstvene zaštite bile su među najvećim gubitnicima. Francuski CAC registrovao je negativnu korekciju od 0,1% na 5.332,5 poena, a automobilski sektor je zabilježio najveći pad.

Vrijednost nafte je i dalje pod pritiskom američke proizvodnje iz uljanih škriljaca, ali je do kraja trgovanja ovaj energent ipak uspio da nadoknadi gubitke. Američki WTI porastao je za 0,4% na 50 USD po barelu, dok je Brent uvećao vrijednost za 0,2% na 52,3 USD po barelu. Prirodni gas registrovao je snažan pad vrednosti od nepunih 3% na 3,2 USD po kubnom metru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *