Probajte Google personalizovanu pretragu

Dodajte komentar

Google je svojim korisnicima odlučio da ponudi mogućnost personalizovanog pretraživanja. To znači da sad možete pretraživati sadržaj koji ste sami stvorili na Googleovim servisima.

U prijevodu, možete na jednom mjestu pretraživati svoje e-mailove s Gmaila, Google Photos, Kalendar i druge usluge iz Googleove lepeze koje možda koristite, piše Zimo.

Kako biste pristupili ovajkvoj pretrazi, prijavite se pomoću svog Google računa i jednostavno uključite Google pretraživač u svom browseru i među opcijama pretraživanja (tamo gdje se nalazi pretraživanje fotografija, videa, vijesti, knjiga i drugo) potražite opciju “Personal”.

U zavisnosti od pretrage koju ste obavili vidjećete različite rezultate vezane uz vaše informacije – od fotografija koje ste snimili do e-mail poruka.

Iz Googlea ističu kako nema straha od povrede privatnosti, jer su personalizovane pretrage vidljive samo osobi koja ih sprovodi osim ako rezultate te pretrage niste podijelili s nekim.

Personaliziovana pretraga za sad je dostupna kroz internet browser a još čekamo da se pojavi i u Googleovoj mobilnoj aplikaciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *