Fond Trend u minusu šest miliona eura

Društvo Baterflaj finans koje upravlja Zatvorenim inovesticionim fondom Trend zakazalo je za 20. jun redovnu skupštinu akcionara na kojoj će se razmatrati izvještaj o poslovanju za 2016. godinu prema kojem su izgubili više od šest miliona eura.

Ostvareni negativni rezultat skoro je dvostruko gori u odnosu na godinu ranije, a posljedica je reprocjene imovine kompanije koju posjeduje van zemlje.

Godinu ranije ZIF Trend je, prema podacima objavljenim na veb sajtu ovog fonda izgubio 3,49 miliona eura. Na predstojećoj redovnoj skupštini akcionara trebalo bi da se razmatra i izvještaj Nadzornog odbora fonda, kao i izbor i imenovanje novih članova tog tijela.

Do 9. juna trebalo bi da se održi i ponovljena vanredna skupština akcionara ZIF Trend na kojoj će se razmatrati više tačaka, a glavne su predlog o prodaji kompanije Trend Korala AD iz Sutomora, kao i mogućnost dokapitalizacije samog fonda ili ovog sutomorskog preduzeća.

Vanredni sastanak akcionara fonda 9. maja ove godine nije uspio jer nije bilo kvoruma budući da se na njemu nijesu pojavili predstavnici 42 odsto akcija fonda koje predvodi biznismen Blagota Radović sa partnerima iz Crne Gore i inostranstva.

U suprotnom taboru je biznismen i suvlasnik Šajo grupe Žarko Rakčević koji je od sredine februara ove godine do danas kupio na berzi, sa nekoliko povezanih lica, nešto više od 20 odsto akcija ZIF Trend.

Zetagradnji 4,79% akcija

Prema zvaničnim podacima Centralne depozitarne agencije (CDA) glavna novina koja se u međuvremenu desila uoči dvije skupštine akcionara je što je Radović izdvojio 4,79 odsto akcija ZIF Trend na privatnu građevinsku firmi Zetagradnja.

Rakčević je od kraja prošle godine zainteresovan za kupovinu Trend hotela u oviru ovog preduzeća, ali seza sada nije mogao dogovoriti u vezi te transakcije sa Ravićevim ljudima koji, za sada, stabilno kontrolišu fond.

Vijesti

Check Also

Zaposleni Telekoma učestvovali u čišćenju obale Morače

Volonteri Crnogorskog Telekoma učestvovali su danas u akciji čišćenja obale Morače, koju je povodom Međunarodnog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *