Neće biti isplate obveznica u junu

2 komentara

Isplata obveznica devizne štednje i deviznih sredstava, koja se realizuje preko poslovnih banaka i Centralne banke (CBCG) neće se obavljati u junu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“U istom vremenskom periodu na tržištu kapitala biće obustavljena trgovina obveznicama devizne štednje OB17 i DO17, odnosno deviznih sredstava DF17 i JK17”, navodi se u saopštenju.

Razlog za privremeni prekid je, kako su objasnili, tehničke prirode, kako bi se konsolidovali podaci o obavljenim isplatama, pripremila isplata obveznica devizne štednje i obveznica deviznih sredstava, objedinili podaci sa tržišta kapitala i obavile pripreme koje će omogućiti novim vlasnicima obveznica da unovče obveznice od 1. jula.

“Te aktivnosti imaju za cilj da se obezbijedi integritet baze podataka kako bi se održao kvalitet i sigurnost podataka o imaocima obveznica”, dodali su iz Ministarstva.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • 1.jula sam bila u Ckb banku u Kotoru i rekli su da nijesu dobili obavijest o isplati stare stednje ! Rekli su mi svratite u ponedjeljak da vidite da li ce biti …… ipak je trebao biti obavijest da se nece isplacivati 1.jula jer su se mnogi ljudi zaduzili na osnovu stare stednje kao i ja !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *