Otvoren konkurs za AmCham Internship program

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) najavljuje sedmu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori, koji će biti realizovan u periodu od 4. septembra do 4. decembra 2017. godine. Prijave za Program počinju 19. maja.

AmCham Montenegro započeo je Program stažiranja u kompanijama članicama, kao odgovor na specifičnu biznis barijeru za poslovanje u Crnoj Gori, a to je nedostatak iskusne i kvalifikovane radne snage.  Internship program prvi put je realizovan 2011. godine, i tokom proteklih 6 godina omogućio je tromjesečnu praksu za 102 studenta u različitim kompanijama članicama AmCham-a i partnerskim organizacijama.

AmCham Internship program se iz godine u godinu razvijao, kroz veću ponudu pozicija za stažiranje i uključivanje studenata sa invaliditetom u Program stažiranja. Ove godine, 18 kompanija članica i AmCham kancelarija obezbijedile su 38 pozicija za sticanje praktičnih iskustava. Šest od 38 ponuđenih pozicija biće dodijeljene studentima sa invaliditetom.

Program stažiranja omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome i tako pruži kvalitetnu pripremu odabranim kandidatima za traženje zaposlenja na tržištu rada. Nerijetko su polaznici AmCham Internship programa dobijali priliku da nastave sa radom u kompaniji u kojoj su obavljali stažiranje, što smatramo dodatnim kvalitetom ovog Programa. U realizaciji, AmCham Internship Programa sarađujemo sa sva tri univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran.

Studenti sa sledećih studijskih programa mogu aplicirati za neku od ponuđenih pozicija: ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam, političke nauke, psihologija, tehnologija prehrambene proizvodnje.

Kompanije članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Pivara Trebjesa, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje,  Čikom, Hoffman la Roche, Televizija Vijesti, Deloitte, Investicioni fond Trend, SnT, Blue Coach, Fidelity Consulting, Amplitudo, Telemach, 7. Avgust, McCann Podgorica. Takođe, i ove godine kancelarija AmCham Montenegro obezbijediće stažiranje za jednog studenta.

“Pozivamo studente sledećih univerziteta da nam se pridruže na prezentaciji Programa stažiranja, kako bi saznali više o raspoloživim pozicijama i procesu prijave. Prezentacije će bti održane po sledećem rasporedu: Univerzitet Crne Gore, Plava sala Rektorata UCG, 24. maj, sa početkom u 12:00h, Univerzitet Donja Gorica, Galerija UDG, 26. maj, sa početkom u 12h, Univerzitet Mediteran (ul. Josipa Broza bb), 26. maj, sa početkom u 10h”, kazali su iz Američke privredne komore.

Sve informacije o kriterijumima za prijavu i neophodnoj dokumentaciji, studenti mogu pogledati na veb sajtu www.amcham.me.

Poziv za dostavljanje aplikacija biće otvoren od petka, 19. maja, a prijave studenata za učešće u Programu stažiranja treba slati na mail [email protected]  do petka, 09. juna 2017. do  12:00h.

Aplikacije pristigle prije ili nakon isteka roka, kao i nepotpune aplikacije, neće biti razmatrane.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati AmCham kancelariju putem info@amcham.me ili putem telefona 020 621 328.

Check Also

Početak škole uz poklon popust NLB Banke na online kupovinu NLB Visa karticama

Za spreman početak školske godine, NLB Banka će za svaku kupovinu NLB Visa karticama, na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *