Bečki aerodrom je najbolji u Evropi

Dodajte komentar

Airport Council International (ACI) je bečkom aerodromu “Schwechat” odao najveće priznanje u kategoriji “Evropa i 15 do 25 miliona putnika” za pružanje usluga izvrsnog kvaliteta.

U srijedu, 24. maja 2017. godine, direktorica General ACI World-a Angela Gittens je nagradu “Airport Service Quality Award” predala upravi bečkog aerodroma, a dodjeli su prisustvovali gradonačelnik Beča Michael Häupl i mnogi drugi predstavnici partnera, ustanova i aviokompanija.

Navedeno je kako je bečki aerodrom prepoznao da je zadovoljstvo putnika prioritet, te da igra veoma bitnu ulogu kao poslodavac, pokretač ekonomije i čvorište vazdušnog saobraćaja.

Gradonačelnik Beča se zahvalio upravi i svim uposlenicima, kojih je preko 20.000, za doprinos kvalitetu usluge. Anketom su se na više od 300 aerodroma u 84 zemlje ispitivali parametri poput orijentacije, sigurnosne kontrole, hrana i piće, uređenja aerodroma itd.

Bečki aerodrom se ubraja u 30 najvećih na svijetu. U julu 2016. godine je stavio čak u pogon prve solarne sisteme kojima se nastoji proizvoditi više od 500 hiljada kWh solarne energije i time doprinijeti smanjenju emisije CO2, a iste godine je drugi put zaredom dobio nagradu za “Najbolje aerodromsko osoblje u Evropi”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *