Bečki aerodrom je najbolji u Evropi

Airport Council International (ACI) je bečkom aerodromu “Schwechat” odao najveće priznanje u kategoriji “Evropa i 15 do 25 miliona putnika” za pružanje usluga izvrsnog kvaliteta.

U srijedu, 24. maja 2017. godine, direktorica General ACI World-a Angela Gittens je nagradu “Airport Service Quality Award” predala upravi bečkog aerodroma, a dodjeli su prisustvovali gradonačelnik Beča Michael Häupl i mnogi drugi predstavnici partnera, ustanova i aviokompanija.

Navedeno je kako je bečki aerodrom prepoznao da je zadovoljstvo putnika prioritet, te da igra veoma bitnu ulogu kao poslodavac, pokretač ekonomije i čvorište vazdušnog saobraćaja.

Gradonačelnik Beča se zahvalio upravi i svim uposlenicima, kojih je preko 20.000, za doprinos kvalitetu usluge. Anketom su se na više od 300 aerodroma u 84 zemlje ispitivali parametri poput orijentacije, sigurnosne kontrole, hrana i piće, uređenja aerodroma itd.

Bečki aerodrom se ubraja u 30 najvećih na svijetu. U julu 2016. godine je stavio čak u pogon prve solarne sisteme kojima se nastoji proizvoditi više od 500 hiljada kWh solarne energije i time doprinijeti smanjenju emisije CO2, a iste godine je drugi put zaredom dobio nagradu za “Najbolje aerodromsko osoblje u Evropi”.

Check Also

AMM: Ići ka ubrzanom ulaganju u održive izvore energije – odluka o ekološkoj rekonstrukciji termoelektrane – teška ali opravdana

U Splitu održan Kongres menadžera u organizaciji Hrvatske udruge menadžera i preduzetnika CROMA, a pod …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *