Pregled štampe za 24. maj: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

U prvom kvartalu ostvaren profit 3,66 miliona eura

Profit Rudnika uglja u prvom kvartalu iznosio je 3,66 miliona eura. Prema izvještaju o poslovanju, objavljenom na sajtu Montenegroberze, akumulirani gubitak je 12,3 miliona, dugoročna rezervisanja i obaveze 24,4 miliona, a kratkoročna 12,06 miliona.

Penzionere neće pogoditi mjere štednje

Minimalnu penziju je moguće povećati samo ako se poveća “BDP”
Penzioneri neće biti obuhvaćeni sanacionim mjerama Vlade i njihova primanja će i dalje biti redovno usklađivana, rekao je premijer Duško Marković.

Premija povećana osam odsto

Bruto fakturisana premija životnih i neživotnih osiguranja Lovćen osiguranja u prvom kvartalu veća je osam odsto u odnosu na isti period 2016, saopšteno je iz kompanije.

Dnevne novine

Nategnute javne finansije najveći izazov za Crnu Goru

Najveći izazov za Crnu Goru trenutno je nategnuta situacija u oblasti javnih finansija, pri čemu proces vraćanja fiskalne politike na put održivosti treba da ide uporedo sa strukturnim reformama, ocijenio je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.

Tunel vjeternik probijen 1.600 metara, radi se danonoćno

Tunel Vjeternik, jedan od najzahtjevnijih objekata prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare, probijen je 1.600 metara, potvrdio je Dnevnim novinama šef odjeka za inženjering u kompaniji CRBC Wang Xinwei.

Dan

Kad nema kontrole, ima šverca

Novi duvanski kombinat nije Komisiji za hartije od vrijednosti, Montenegroberzi, kao ni Poreskoj upravi predao niti izradio finansijski izvještaj o poslovanju za prošlu, kao ni za prvi kvartal ove godine.

Montenegroerlajnzu ni stečaj ne pomaže

Ni novi menadžment ni prethodnici nijesu za više od dvije decenije našli rješenje za održivo poslovanje Montenegroerlajnza (MA), pa je iluzorno to očekivati od akguelnog menadžmenta bez jasno definisanog odgovora od strane države i Vlade – šta u stvari Crna Gora želi sa ovom kompanijom, izjavio je za “Dan poslanik Aleksandar Damjanović.

Podigli kredit od 8,5 miliona i zatvorili hotel

Hotel Rivijera na Njivicama u Herceg Novog, koji je izraelska kompanija JT investment prije 13 godina kupila od HTP Boka, ovog ljeta neće otvoriti vrata turistima, a devet radnika je 6. marta ove godine dobilo otkaz.

Pobjeda

Sjever Crne Gore zauzeo četvrto mjesto na top listi

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonli Planet, svrstao je sjever Crne Gore na četvrto mjesto liste deset najboljih destinacija Evrope, koje bi ovog ljeta trebalo posjetiti saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Goran Knežević podnio ostavku

Glavni izvršni direkror Lovćen banke dr Goran Knežević podnio je ostavku na tu funkciju, saznaje Pobjeda iz više izvora bliskih bankarskom sektoru.

Crnoj Gori pohvale i preporuke

EU je u procesu ocjene Programa ekonomskih refomi, pohvalila napredak Crne Gore u izradi ovogodišnjeg Programa ekonomskih reformi, uz preporuke da u naarednom periodu treba da usvoji srednjoročnu fiskalnu strategiju sa mjerama fiskalne konsolidacije koji će stabilizovati javni dug, kao i da smanji učešće javne potrošnje u bruto domaćem proizvodu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću nakon završnog sastanka za ocjenjivanje Programa ekonomskih reformi 20172019. u Briselu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *