Izvršni direkror Lovćen banke podnio ostavku

3 komentara
Lovćen banka - Podgorica

Glavni izvršni direkror Lovćen banke dr Goran Knežević podnio je ostavku na tu funkciju, saznaje Pobjeda iz više izvora bliskih bankarskom sektoru. Izvor Pobjede tvrdi da je Knežević ostavku podnio krajem protekle nedjelje. Ovo ne bi bila prva ostavka Kneževića u karijeri. On je prvo podnio ostavku na mjesto člana Savjeta i zamjenika generalnog direktora zadužen za kontrolu banaka u Centralnoj banci 2008. godine nakon sedam godina rada u ovoj instituciji. Nakon toga Knežević prelazi u Komercijalnu banku Budva i 2011. postaje glavni izvršni direktor. Pet godina kasnije ili u oktobru 2016. Knežević preuzima funkciju glavnog izvršnog direktora Lovćen banke. On je blizu tri decenije proveo na različitim rukovodećim pozicijama od čega 15 godina u bankarskom sektoru. On je bio i presjedavajući grupe BSCEE (Bank Supervisors from Central and Ester Europe) u Bazelskom komitetu za superviziju banaka kao i viceguverner Crne Gore u MMF-u.

Da li ostavka Kneževića ima veze sa poslovanjem banke, trebalo bi da se zna u narednom periodu. Lovćen banka je prvi kvartal ove godine završila u minusu 114.000 eura ili 14.000 eura manje nego u istom periodu prošle godine. Od kamata je ova banka zaključno sa martom ove godine uzela 968.000 a od provizija i naknada 189.000 eura.
Prošlu godinu ova banka je završila sa profitom od 199.000 eura. Prihod od kamata joj je bio 3,4 miliona, a od provizija i naknada 771.000 eura.

Banka je prethodne dvije godine završila sa gubitkom 2014. minus je bio 577.000 eura, a 2015. godine 1,76 miliona eura.

Akcionari u ovoj banci sa zajedničkih 28,15 odsto udjela su Aleksandra Popović, Katarina i Andrej Perović, Vinko Nikolić, Miljan Mališ, Jovana Popović, Predrag Vušurović, Nenad Radulović, Bacerra Farfan Norah Licet, Svetozar Jovićević i Ivan Popović. Njemački razvojni fond DEG ima 28,05 odsto, Zetagradnja 19,8, Božidar Vušurović 17,13, Luka G. Nikčević 4,27, Ivan Tatar 1,96 odsto akcija…

Podijeli ovaj članak
3 Komentara
  • Crnogorsko trziste bankarskih menadzera je prepuno ovakvih menadzera, prepunih osionosti i usmjerenih na licne interse. Brzo ce naci zamjenu i nastaviti, kao i svaka druga banka, u igrariji bonusa udaljeni od klijenata…

    • Nemam običaj da ostavljam komentare na portalima ali je više nego očigledno da ne poznajete profesionalne i ljudske osobine ovog čovjeka zbog čega je sve što ste rekli, a odnosi se na njega, potpuno netačno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *