MK Fintel Wind priprema prvi IPO u Srbiji

Prema najavama iz MK Fintel Wind-a, ta firma bi mogla da bude prva privatna kompanija u Srbiji koja se bavi zelenom energijom, čije bi se akcije kotirale na Beogradskoj berzi, saopšteno je iz ove kompanije.

Naime, zajednička kompanija italijanske Fintel Energia Spa, preduzeća prisutnog na italijanskoj berzi, i MK Group, trenutno radi na prvoj inicijalnoj javnoj ponudi na srpskom tržištu, preciznije na Beogradskoj berzi.

Očekivanja od strane javnosti i institucionalnih investitora su velika.

“Radimo na ovom planu već nekoliko mjeseci, ali u posljednjih nekoliko nedjelja postoji značajno ubrzanje zato što je u opticaju velika količina sredstava, i mnogi institucionalni investitori su u potrazi za zaradom koja je povezana ne samo sa hartijama već i sa pravom imovinom“, rekao je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor MK Fintel Wind i dodao da pojedini investitori žele da kupovinu obave na početku kako bi imali prednost u cijeni.

On je dodao da kompanija planira da ponudi između 20 i 40% akcijskog kapitala Fintel Energija AD putem inicijalne javne ponude, čime žele da pribave čak 60 miliona EUR od institucionalnih i privatnih investitora, koji će biti uloženi u projekat Košava i nekoliko manjih vjetroparkova koje kompanija želi da izgradi bliže mjestima potrošnje.

Check Also

Potpisan Sporazum o saradnji Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Predsjednik Arbitražnog suda pri Privrednoj komori Crne Gore, Vesko Božović i dekanka Pravnog fakulteta Univerziteta …

Leave a Reply

Your email address will not be published.