Deloitte traži 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

Dodajte komentar

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte započela je proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom CE Technology Fast 50 na području centralne Evrope se sprovodi već osamnaest godina.

„Pružanje podrške ovim kompanijama je od vitalnog značaja ako se posmatra poslovna zajednica u cjelini jer nam omogućava da prepoznamo i podržimo tehnološke kompanije koje se brzo razvijaju i koje kontinuirano doprinose inovacijama“, ističe Žarko Mijović, partner i Technology Fast 50 program lider.

„Technology Fast 50” ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržim rastom prihoda u centralnoj Evropi u posljednje četiri godine (2013-2016). Za plasman na dvije Deloitte-ove rang liste, 50 najbrže rastućih (Fast 50) i Zvijezde u usponu (Rising Stars), kompanije moraju da ostvare godišnje prihode veće od 50 hiljada eura za prvu listu i 30 hiljada eura za drugu listu. Kompanije su na listama rangirane na osnovu četvorogodišnje tj. trogodišnje stope rasta prihoda.

Kompanije iz tehnološkog sektora same se prijavljuju na takmičenje, a 50 najbolje plasiranih rangiraće se na osnovu prosječnog rasta prihoda ostvarenih tokom posljednje četiri godine, čime kompanije dokazuju kontinuiran i brz rast.

Posebne kategorije u takmičenju biće „Zvijezde u usponu”- a to su mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od četiri godine, gdje se najbolji rangiraju na osnovu prosječnog rasta prihoda ostvarenih tokom posljednje tri godine, i „Velikih pet”, kategorija u koju će biti uvrštene samo one kompanije čiji su prihodi u 2016. godini bili veći od 25 miliona eura.

Ove godine biće dodijeljena specijalna nagrada za „najznačajniju inovaciju“ koja se dodjeljuje kompaniji koja razvija jedinstven i inovativan proizvod ili pruža usluge koje imaju revolucionaran uticaj na tržište. Samo jedan pobjednik će biti izabran na osnovu procjene nezavisnog žirija.

Prijave za konkurs se nalaze na ovom linku, gdje su i sve potrebne informacije o kriterijumima koje bi kompanije trebalo da ispune kako bi se plasirale na neku od lista.

Pedeset kompanija koje se budu plasirale na listu za centralnu Evropu automatski će biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika).

Kriterijumi za prijavu za “Technology Fast 50″ podrazumevaju da tehnološka kompanija bude definisana na sljedeći način: da posjeduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima; da ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije; da joj godišnji prihod u posljednje četiri godine bude minimum 50,000 eura (2013-2016); da je sjedište kompanije u jednoj od zemalja centralne Evrope (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Makedonija, Estonija, Letonija, Češka Republika, Poljska, Rumunija, Slovačka, Bugarska, Moldavija ili Albanija); i da kompanija nije predstavništvo, odnosno nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije i da posjeduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima.

Proces registracije se završava 31. jula 2017. godine, a rang liste će biti objavljene u oktobru 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *