ERSTE blog: Kome da se obratim u banci u zavisnosti od potrebe

Dodajte komentar

Da li znate da ste do prije nepunih 10 godina za bilo koju bankarsku uslugu morali poći do banke, dok danas zahvaljujući novi tehnologijama to više nije slučaj. Ukoliko želite provjeriti stanje na vašem računu ili platiti račun ne morate svaki put otići da banke, možete to uraditi i online.

Kako banke danas funkcionišu? Koliko su otvorene i koliko cijene naše vrijeme? I da li baš za „svaku sitnicu“ moramo poći do banke saznajte u nastavku teksta.

Šta sve možete da uradite na šalteru?

Kontakt sa šalterskim radnicima je vaš prvi kontakt sa bankom u offline svijetu. Tu dobijamo sve potrebne informacije koje se tiču računa koje možemo otvoriti, informacije o kartičnim ponudama, štednji, kao i osnovne informacije o kreditnim proizvodima. Aktivacija SMS obavještenja, trajnog naloga, online bankarstva, kao i dozvoljenog prekoračenja po računu može se ugovoriti na šalteru banke. Sve uplate i isplate, kao i zamjena valuta su neizostavan dio posla šalterskih radnika.

S obzirom na to da se veći dio aktivnosti može završiti na šalteru, ne treba da nas čudi što su gužve ispred šaltera česte. Ali, možemo i sami da utičemo na to, tako što ćemo neke transakcije završiti online. Na primjer…

Otvaranje računa

Prije samo pet godina da biste otvorili račun u banci trebalo je da lično odete do banke, često i nekoliko puta, jer se prvo želite raspitati koje usluge i proizvode banke nude, kolike provizije naplaćuju i slično. Nakon što odabrete banku i ponudu koja odgovara vašim potrebama, morali biste poći opet kako biste podnijeli zahtjev za otvaranje računa i dobijanje platne kartice, a ponekad i još jednom kako biste potpisali ugovor i preuzeli platnu karticu.

U slučaju da vam je potrebno više informacija ili imate neki problem u korišćenju usluga banke, možete popuniti formu na stranicama banke ili kontaktirati Call Centar.

Danas vam Erste banka nudi mogućnost podnošenja zahtjeva za otvaranja računa online, nakon čega slijedi samo jedan odlazak do banke i to u terminu i poslovnici koju vi odaberete. U nekoliko jednostavnih koraka birate ponudu banke koja vam najviše odgovara, unosite svoje podatke i birate mjesto i vrijeme potpisivanja ugovora.

Naravno, za one koji bi radije da prošetaju, vrata najbliže poslovnice su uvijek otvorena.

Elektronskim bankarstvom danas možete obaviti većinu svakodnevnih potreba

Koristeći elektronsko bankarstvo možete upravljati svojim finansijama i plaćati račune od kuće, 24 sata dnevno, svakog dana u nedjelji. Imate punu kontrolu nad vašim računima, kao i uvid u njihovo stanje i promet. Putem elektronskog bankarstva možete aktivirati trajni nalog, SMS obavještenja, aktivnu štednju, praviti uzorke plaćanja… Sve što vam je potrebno jeste da imate pristup internetu.

Ako još nijeste aktivirali NetBanking uslugu, a želite, možete to uraditi tako što ćete popuniti pristupnicu i predati je na šalteru i odmah dobiti display karticu NetBanking usluge sa pristupnim kodovima.

kupovina karticom

Želite da aplicirate za kredit

Na našem sajtu možete naći stranice sa detaljnim informacijama o kreditima

Prvi i najbitniji korak kada se radi o apliciranju kredita je istraživanje, koju banku odabrati i koji su detalji njihove ponude. Danas se taj korak može u potpunosti završiti uz jutarnju kafu. Na našem sajtu možete naći stranice sa detaljnim informacijama o kreditima i transparentno iskazanim kamatnim stopama, kao i kreditni kalkulator na kojem možete sami izračunati anuitet kredita, shodno vašim potrebama. Kreditni kalkulator daje samo informativni obračun, ali je važan jer nam pokazuje kako se visina anuiteta mijenja u odnosu na rok otplate i iznos kredita, i tako dobijamo bolju sliku o tome u kojoj mjeri će kreditno zaduženje uticati na naš budžet.

Kako bismo došli do preciznih informacija o ponudi kredita koja će uzeti u obzir i naše lične okolnosti (kreditni rejting i slično) možemo kontaktirati finansijskog savjetnika kroz popunjavanje forme na sajtu. Neko od savjetnika će vas u najkraćem mogućem roku kontaktirati, pružiti informacije koje ste tražili i predložiti termin za sastanak u vama najbižoj filijali.

Vaš savjetnik je uvijek tu da pruži podršku kod bitnih pitanja

Kako postoje i neke stvari koje se ne mogu završiti bez odlaska do banke, savjet vašeg kreditnog savjetnika u banci uvijek dobro dođe. Njegova je uloga da prati našu finansijsku situaciju i pomaže nam da dođemo do odgovarajućeg rješenja. Razgovor sa savjetnikom je posebno značajan kada planiramo veće investicije, kao što je na primjer, kupovina stana.

Naši savjetnici za klijente imaju svu podršku ostalih sektora banke, pa u svakom momentu možete računati na znanje i iskustvo cijele Erste banke.

Call Centar – Kada vam pomoć zatreba i u inostranstvu

Odnedavno Call centar Erste banke možete pozvati i putem Skype-a. Ova opcija je posebno korisna za sve one koji se nađu u inostranstvu, a imaju potrebu da stupe u kontakt sa bankom. U razgovoru sa službenikom banke možete dobiti informacije o proizvodima i uslugama, zakazati sastanak sa savjetnikom ili riješiti neki problem. Korisničko ime Erste banke na Skype-u je: ERSTEBANKMONTENEGRO

Nadam se da vam je ovaj tekst pomogao da uvidite gdje se sve možete obratiti zaposlenima u banci u vezi sa vrstom usluge koja vam je potrebna. Bilo da više preferirate odlazak u banku i kontakt sa ljudima ili uštedu vremena i upravljanje ličnim finansijama online, Erste banka je uvijek tu da vam pruži podršku.

Dobrodošli u (virtuelnu) poslovnicu Erste banke!

Nataša Šćepanović, direktorica sektora marketinga Erste banke

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *