Kompaniji “Toshiba” zbog skrivanja podataka preti skidanje s berze

Dodajte komentar

Posrnuli japanski konglometar “Toshiba” saopštio je da će ponovo odgoditi objavu izvještaja o godišnjoj zaradi za proteklu fiskalnu godinu. Iz kompanije upozoravaju da su na putu da uknjiže neto gubitak od 950 milijardi jena (8,4 milijarde dolara).

Novo odlaganje dolazi nakon što je jedna od najpoznatijih japanskih kompanija već dva puta odgađala objavu svoje devetomjesečne zarade prije saopštavanja nerevidiranih rezultata prošlog mjeseca.

Strahuje se da bi zbog ovoga akcije Tošibe mogle biti delistirane sa Tokijske berze, prenosi agencija Frans pres.

Iz kompanije su objasnili da nisu uspjeli da ispune rok od 45 dana, koji im je dala berza za objavu rezultata, budući da revizor još uvjek provjerava podatke. Pred kompanijom je sada novi rok za dostavu finansijskog izvještaja japanskom Ministarstvu finansija do kraja juna.

Na operativnom nivou, “Toshiba” je navela da sada očekuje dobit od 270 milijardi jena, preokrenuvši prošlomjesečnu prognozu o očekivanom gubitku od 500 milijardi jena, a istovremeno predviđa da će prihod iznositi 4,87 hiljada milijardi jena u odnosu na raniju procjenu od 5,49 hilajda milijardi jena, prenosi francuska agencija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *