Pregled štampe za 13. maj: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Profit 383 hiljade eura, prihodi 2,8 miliona

Luka Bar je za tri mjeseca ove godine ostvarila profit od 383.576 eura, koji je bio dvostruko veći u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci iz izvještaja o poslovanju objavljeni na sajtu Montenegroberze

IFAD odobrio CG kredit od 3,9 miliona

Ministri poljoprivrede i ruralnog razvoja i finansija Milutin Simović i Darko Radunović potpisali su juče u Rimu sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) Sporazum o finansiranju projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja u Crnoj Gori.

Teški pregovori sa MMF -om i SB

Vlada intenzivno pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom o novim mjerama štednje i do kraja maja pripremiće novu fiskalnu strategiju na srednji rok, saopštio je premijer Duško Marković.

Dnevne novine

Crna Gora će 2019. godine biti u suficitu

Ključni uslov za lakše zapošljavanje i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta je razvoj infrastrukture, bez koje Crna Gora nije konkurentna, a poslodavci imaju ozbiljna ograničenja, ocijenio je premijer Duško Marković.

U blokadi skoro 17 godina zbog 41 eura

Podgorička kompanija Šmibex, bjelopoljski Poljocomerc i ortačko društvo “Caki najduže su blokirana preduzeća u Crnoj Gori, a njihovi računi u blokadi su više od 17 godina zbog neplaćenih obaveza, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG), dostavljeni Vikend novinama.

Za razvoj sela na sjeveru države 13,6 miliona eura

Ministri poljoprivrede i ruralnog razvoj a i finansij a Milutin Simović i Darko Radunović potpisali su juče u Rumu sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) Sporazum o finansiranj u Proj ekta razvoj a klastera i transformacije ruralnih područja u Crnoj Gori.

 

Pobjeda

Što prije preuzeti rješenja o reprogramu

Poreska uprava je pozvala sve obveznike koji nijesu preuzeli rješenja o reprogramu poreskog duga, da to učine što prije.

Profit Luke Bar 384.000 eura

Luka Bar je prvi kvartal ove godine završila u plusu blizu 384.000 eura, što je 230.000 eura više nego u istom periodu prethodne godine.

Većina kandidata u konfliktu interesa

Na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet u srijedu će biti saslušano sedam kandidata za dva člana Savjeta Agencija za elektronske ko munikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *