„Intesa Sanpaolo“ u prvom kvartalu ostvarila neto dobit od 901 milion eura

Dodajte komentar

Rezultati u prvom kvartalu 2017. godine za grupaciju „Intesa Sanpaolo“ pokazuju ubrzan rast neto dobiti, operativna marža je povećana, dok je portfolio problematičnih kredita dodatno smanjen, navodi se u saopštenju Upravnog odbora međunarodne bankarske grupacije „Intesa Sanpaolo“, u okviru koje posluje „Banca Intesa“.

U saopštenju se ističe da je neto dobit u prvom kvartalu ove godine iznosila 901 milion eura, naspram 806 miliona eura iz prvog kvartala 2016. godine. Ako se izuzmu porezi i drugi troškovi koji se odnose na bankarski sektor, neto dobit za prvi kvartal 2017. godine bila je 1.183 miliona eura u poređenju sa 908 miliona eura u prvom kvartalu prošle godine. Porezi i drugi troškovi sastoje se od uplata u fond za sanaciju i troškove u vezi sa rashodima po osnovu obezvređivanja u vezi sa fondom „Atlante“ i dobrovoljnim programom Nacionalnog međubankarskog fonda za osiguranje depozita.

Operativna marža porasla je na 2.154 miliona eura u prvom kvartalu 2017. godine, što je 1,5 odsto više nego u isto periodu prošle godine. Operativni prihod porastao je na 4.209 miliona eura, što predstavlja rast od 0,8 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Neto prihod od kamata porastao je na 1.805 miliona eura, što je, kada se izuzme uticaj devaluacije egipatske valute, povećanje od 0,6 odsto u odnosu na prvi kvartal 2016. godine.

Neto prihod od naknada dostigao je 1.855 miliona eura, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kao rezultat snažnog porasta u sredstvima kojima banka upravlja, što je rezultiralo povećanjem imovine od oko 6 milijardi eura i neto prilivom od oko 5,3 milijardi eura u prvom kvartalu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *