Pregled štampe za 9. maj: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Broj nezaposlenih za godinu povećan za 11.589

Broj nezaposlenih u Crnoj Gori juče je iznosio 52.628, što je za 11.589 više u odnosu na isti dan prošle godine, a za 3.141 više od početka ove godine.

Sad imaju planove o jačanju pozicije na tržištu

Guverner Centralne banke Radoje Žugić sastao se juče sa predsjednikom odbora direktora Sosiete ženeral banke, Miloradom Katnićem i glavnim izvršnim direktorom Miroslavom Hiršlom koji su, kako je saopšteno, predstavili ambiciozne planove o snaženju tržišne pozicije. Žugić je ranije kazao da Sosiete napušta CG.

Pejović prvi i treći na listi izvoznika

Najveći crnogorski izvoznici u 2016. godini bili su Uniprom, Elektroprivreda i Uniprom metali, dok su najveći uvoznici Jugopetrol, Krnovo Green Energy i Voli trade, saopšteno je Vijestima iz Uprave carina.

Dnevne novine

Podržan seoski biznis 44 mlada poljoprivrednika

Mješenjima koje uručujemo dajemo značajnu podršku za 44 mlade osobe, kojima je izbor život na selu i agrobiznis, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović koji je juče u Mojkovcu mladim poljoprivrednicima uručio rješenja o podršci u iznosu od po 10.000 eura.

Investitori na okupu u Budvi

Festival investicija i nekretnina FREI 2017 biće održan od 15. do 18. maja u hotelu Avala, u Budvi, pod patronatom potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića, saopštili su organizatori.

Uskoro počinje gradnja na Plavim horizontima

Kompanija QD Hotel and Property Investment Montenegro, koja posluje u sastavu Qatari Diara, dobila je građevinske dozvolu za izgradnju rezidencijalnih vila u uvali Pržno na Plavim horizontima.

Dan

Promet u aprilu 2,93 miliona

Ukupan promet na Montenegroberzi u aprilu je iznosio 2,93 miliona eura, što je smanjenje od 19 odsto u odnosu na prethodni mjesec, odnosno za 60 odsto manje u poređenju sa aprilom prošle godine, navedeno je u Biltenu Montenegroberze.

Za poreze duguju 35 miliona eura

Kompanije koje su u većinskom državnom vlasništvu nijesu primjer poreske dicpiline, imajući u vidu da za poreze i doprinose duguju preko 35 miliona eura, dok su na bijeloj listi najurednijih poreskih obveznika od 256 evidentiranih samo dvije u državnom vlasništvu.

Kina donira 2,65 miliona eura

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović i ambasador NR Kine Cui Dživei potpisaće sjutra sporazum o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Kine i Crne Gore. Tim sporazumom, kojim Kina obezbjeđuje bespovratnu

Pobjeda

Bankari najavljuju da će naplaćivati čuvanje para

Nakon što je Centralna banka uvela naknadu na prekonoćna salda na transakcionim računima banaka u platnom prometu realno je očekivati da će banke početi da obračimavaju negativne kamatne stope na veće iznose depozita klijenata rečeno je Pobjedi iz NLB Montenegrobanke.

Po deset hiljada eura za 44 poljoprivrednika

Po deset hiljada eura dobiće 44 poljoprivrednika od kojih niko nije stariji od 30 godina. Rješenja o poklonu im je juče uručio resorni ministar Milutin Simović, a svaki od njih dobiće mentora.

Izdata dozvola za deponiju

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju deponije 1-12 na prioritetnoj dionici autoputa Bar- Boljare. U rješenju se navodi da deponija zauzima oko 6,3 hektara zemljišta na području katastarske opštine Klopot, na teritoriji Podgorice. Ukupni projektovani kapacitet deponije je 310 hiljada kubika.

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *