Guverner se sastao sa predstavnicima Societe generale banke Montenegro

1 komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić, sastao se danas sa predsjednikom Odbora direktora Societe Generale Montenegro (SGM) banke, dr Miloradom Katnićem, i glavnim izvršnim direktorom ove banke, Miroslavom Hiršlom.

Predstavnici SGM banke upoznali su guvernera Centralne banke sa rezultatima poslovanja ostvarenim u 2016. godini. Po riječima predsjednika Odbora direktora, SGM banka je, u toku 2016. godine, ostvarila profit u iznosu od cca. 7,8 miliona eura. Pozitivni trendovi u poslovanju SGM banke nastavljeni su i tokom prvog kvartala tekuće godine, u kojem je banka zabilježila neto rast kreditnog portfolija za više od 25 miliona eura.

Katnić je informisao guvernera da je ova banka već započela sa implementacijom Međunarodnog standarda finansijskog izvještavanja (IFRS 9), što će, počev od 1. januara 2018. godine, biti zakonska obaveza za sve banke u Crnoj Gori. Uvođenje ovog standarda će, kroz strožije prakse rezervisanja, značajno doprineti jačanju finansijske stabilnosti.

Predsjednik Odbora direktora i glavni izvršni direktor SGM predstavili su i ambiciozne planove ove banke, usmjerene na dalje snaženje tržišne pozicije i dodatno povećanje efikasnosti poslovanja.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima poslovanja SGM i planovima za budućnost, naglasivši da ova banka, kroz primjenu zdrave bankarske prakse i efikasno i uspješno poslovanje, daje nemjerljiv doprinos održavanju stabilnog i zdravog bankarskog Sistema u Crnoj Gori. Proaktivnim djelovanjem, kada je u pitanju uvođenje standarda finansijskog izvještavanja, SGM banka dokazuje profesionalizam i potvrđuje reputaciju jedne od vodećih banaka na domaćem tržištu.

Dogovoren je nastavak saradnje SGM banke i CBCG, na planu daljeg jačanja stabilnosti i sigurnosti sistema, uz puno poštovanje bankarskih standarda.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *