Objavljena nova Bijela lista poreskih obveznika

Poreska uprava Crne Gore objavila je danas novu Bijelu listu na kojoj je 256 preduzeća sa najvećim stepenom fiskalne discipline.

“Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu”, saopšteno je iz Poreske uprave.

Na listi su, između ostalih, pivara Trebjesa, Elektroprivreda, Crnogorski Telekom, Telenor, M:tel, sve banke, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Alter modus, Domaća trgovina, Voli, Laković, Merkator CG, Franca, Jugopetrol,  Kastex,  Nikšićki mlin, Kips, Okov. Tu su i Lukoil Montenegro, Namos, Heta, Grawe, Carine, Hotels group Montenegro Stars, HTP Vile Oliva, Uniprom metali, ”7 Avgust”, Centrometal…

Spisak kompanija sa bijele liste poreskih obveznika možete pogledati ovdje.

Check Also

Ulcinj dobija turistički kompleks sa pet zvjezdica nadomak Valdanosa (video)

Ulcinj će dobiti turistički kompleks sa pet zvjezdica na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa, čiji kapaciteti …

One comment

  1. Hvala sto niste stavili onaj besmisleni naslov iz neuspjesnog ckl-a koji i dalje misli da mu se treba vjerovati da Nova Pobjeda nema veze sa onom propalom garancijom, bar u javno moralnom smislu, ako su vec nasi pravnici nesposobni da dokazu i formalnu.

    Ali, bijela lista i dalje ostaje samo obicni marketinski instrument. Dok ne bude na njoj bar 5 hiljada kompanija, sve je ovo sacica koja ne odrazava crnogorsku privrednu zilavost i principijelnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *