Bezbjednost na Fejsbuku – koje podatke nikako ne smijete odati

Dodajte komentar

Iako ljudi iz Fejsbuka tvrde da im je zaštita privatnosti korisnika najveći prioritet, postoje određene informacije koje bi bilo bolje da nemate na svom profilu, jer se to vrlo lako može iskoristiti protiv vas; bilo u svrhu krađe identiteta ili iz drugih loših namjera.

Ovo su neke od informacija koje ne biste smjeli imati na svom Facebook profilu, a koje savjetuje jedan anonimni haker:

1. Rođendan – brojke datuma rođenja su dio veće slagalice koja uključuje ime i adresu, uz pomoć kojih se lakše upada u bankovne račune i druge lične informacije.

2. Broj telefona – možete dobiti pozive zbog kojih ćete morati da promijenite broj telefona, a uz pomoć broja se može doći i do vaše lokacije.

3. Fotografije djeteta – time izlažete maloljetnika pedofilima, ugrožavate njegovu privatnost i otvarate put prema djetetu, a naročito ako stavljate informacije poput onih gdje ide u vrtić, u školu, gdje provodi vrijeme.

4. Informacije vezane za posao – ne samo da otkrivate gdje se do vas može doći tokom većine dana, već i otkrivate svoju “ranjivu tačku” te pružate nepotrebne informacije uz pomoć kojih neko s lošim namjerama može lako da vam naškodi.

5. Lokacije – ako želite da se pohvalite mjestom na kom ste bili, učinite to nekoliko dana kasnije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *