EPCG ulazi na srpsku berzu

Dodajte komentar

Ulazak Elektroprivrede (EPCG) na srbijansku berzu električne energije (SEEPEX), obezbijediće crnogorskoj kompaniji sigurnu i stabilnu platformu za trgovinu na kojoj će moći da proširi regionalno prisustvo i obogati portfolio, kazao je izvršni direktor tog licenciranog operatora iz Beograda Miloš Mladenović.

“Pravi značaj će se vidjeti posebno nakon spajanja sa susjednim organizovanim tržištima, jer će EPCG moći da proširi oblast svog poslovanja i dobije najbolju moguću cijenu za proizvod koji nudi”, naveo je Mladenović u intervjuu za list “Elektroprivreda“.

EPCG bi na SEEPEX trebalo da se registruje ove godine, a prema Mladenovićevim riječima, ulazak EPCG je značajna stvar.

“Mislim da će dobitak biti obostran, a SEEPEH će time dobiti jednog pouzdanog i važnog učesnika”, istakao je Mladenović.

SEEPEH je sa operativnim radom počeo 17. februara prošle godine, dok je Crna Gora još u fazi osnivanja domaće berze struje. Mladenović je naveo da su tržišta električne energije zemalja zapadnog Bažana relativno mala, a ukrupnjavanje srbijaneko-crnogorske tržišne oblasti vidi kao optimalan način da se ta likvidnost postigne na duži period.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *