Orascom tvrđavu Mamula traži tehničke uslove

Dodajte komentar

Kompanija Orascom Hotel Management Mamula Montenegro predala je zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova (UTU) za rekonstrukciju i izgradnju hotelskog kompleksa na ostrvu Lastavica i tvrđave Mamula na ulazu u Bokokotorski zaliv.

Kao dio švaj carske kompanije Orascom Hotel Management u Crnoj Gori, novoosnovana firma Orascom Hotel Management Mamula Montenegro predstavlja nacionalnu projektnu kompaniju odgovornu za realizaciju projekta.

Uprava za zaštitu kulturnih dobara je u julu 2014. godine izdala konzervatorske uslove za izradu konzervatorskog projekta za zaštitu i revitalizaciju ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, na zahtjev Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U konzervatorskim uslovima precizirano je na koji način treba zaštititi i revitalizovati tvrđavu Mamula. Prvi stav je da savremena namjena kao i raspored funkcija u utvrđenju treba da budu prilagođeni istorijskim, ambijentalnim i memorijalnim vrijednostima utvrđenja i cjelokupne lokacije.

U restauraciju ostrva i tvrđave predviđeno je ulaganje od 15 miliona eura.

Program Orascoma podrazumijeva uspostavljanje muzeja, 23 hotelske sobe sa recepcijom i spa-centrom, četiri ugostiteljska objekta, prodavnice, bazene, klub za vodene sportove na nemotomi pogon i izgradnju kompletne infrastrukture.

Skupština je krajem 2015. godine, dala zeleno svjetlo za ugovor sa Orascomom o dugoročnom zakupu lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, na period od 49 godina.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *