Societe Generale Montenegro podržala Šahovsko prvenstvo za mlade

Dodajte komentar

Šahovski savez Crne Gore uz podršku Societe Generale banke Montenegro danas je svečano otvorio  23. Prvenstvo Crne Gore za mlade.

Ovo šahovsko Prvenstvo  igra se u kategorijama dječaka i djevojčica do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

Prilikom svečanog otvaranja, direktor marketinga, Mile Grbin izjavio je u ime banke:

Zadovoljstvo nam je što je Societe Generale banka Montenegro sponzor ovogodišnjeg Prvenstva u šahu za mlade. Smatramo da djeca  treba što češće da igraju šah imajući u vidu velike koristi šaha na razvoj intelekta, logičnog mišljenja, intuicije, samopouzdanja, sposobnosti planiranja pa i kreativnosti. U našim osnovnim školama šah se već igra kao izborni i fakultativni predmet. Imajući u vidu da je banka, kroz razne donacije, dugoročno orijentisana na unapređenje obrazovanja u školama, naša podrška šahovskom prvenstvu i popularizaciji šaha među djecom i mladima u liniji je sa našim nastojanjem da se obezbijede bolji uslovi u odvijanju ne samo redovne nastave već i ovakvih predmeta koji dokazano utiču na intelektualni razvoj i funkcionisanje cjelokupne ličnosti. Kroz šah djeca uče kako da podnesu poraz, ali i kako da se nose u pobjedi, što je izuzetno važno za njihov dalji put i uspjeh, ne samo u učenju već i u životu uopšte.“

U ime Šahovskog saveza Crne Gore gospodin Radojica Grba, predsjednik Saveza, izjavio je:

„ Šahovski savez Crne Gore izuzetno cijeni podršku koju nam je ukazala Societe Generale banka Montenegro sponzorišući ovogodišnje Prvenstvo u šahu za mlade. Posebno nas raduje što su prepoznali ulogu i vrijednosti koje donosi šahovska igra u razvoju cjelokupne ličnosti mladih ljudi. Ovom prilikom iskazujemo našu zahvalnost uvaženom sponzoru a djeca će to znati da cijene i sigurno opravdaju usvajanjem novih znanja, sposobnosti i vještina uz lijepo druženje u Glavnom gradu.”

Prvenstvo će trajati do 2. maja, a sve partije igraće se u hotelu Ramada u Podgorici.  Pobjednici u svim kategorijama dobijaju pehare, troje prvoplasiranih medalje kao i poklon paket Societe Generale banke Montenegro. Takođe stiču pravo učešća na Prvenstvu Evrope koje se igra u septembru u Rumuniji, ili na Prvenstvu svijeta koje se igra u Urugvaju i Brazilu. Na kojem će prvenstvu učestvovati biraju pobjednici, dok drugoplasirani učestvuju na onom prvenstvu koje preostane nakon odabira prvoplasiranih.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *