NLP Network učestvovao u projektu Unije poslodavaca

Dodajte komentar

Uspješno je završeno učešće NLP Networka u prvoj fazi projekta Unije poslodavca Crne Gore „Youth and unemployed persons are future of Montenegro”.

NLP Network je za 100 nezaposlenih lica u 5 grupa u periodu od mjesec dana, organizovao dvodnevne treninge NLP za razvoj karijere.

Nezaposlenost visokoškolaca je veliki izazov ne samo crnogorskog tržišta rada, i zato je cilj NLP treninga je bio da se nezaposlena lica, prije svega motivišu, nauče NLP tehnikama koje im mogu biti korisne u procesu traženja posla. Takođe, na treningu su  nezaposleni visokoškolci učili kako da otkriju neke nove perspektive i metode koje im mogu biti korisne u procesu aktivnog traženja zaposlenja ili za osnaživanje i pokretanje vlastitog biznisa.

Šta čini razliku između dva svršena pravnika ili dvoje ekonomista? Nisu njihove ocjene, nisu knjige koje su pročitali. Diplome su im samo polazna osnova, ali njihove sposobnosti i vještine jesu nešto što će ih približiti željenom radnom mjestu. Ono što je izazov što se ove stvari jako malo, ako se uopšte uče tokom redovnog obrazovnog sistema i jako je velika odgovornost na samim mladima, da nađu načine kako da se izdvoje i nametnu na tržištu.

NLP treninzi su bili prva faza projekta koji je Unija poslodavca priremila za nezposlena lica, nakon toga svi polaznici nastavljaju edukaciju u dva pravca: Marketing, PR i prodaja ili edukaciju o pokretanju vlastitog biznisa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *