Promjene u Porto Montenegru: Odlazi izvršni direktor Oliver Korlet

Dodajte komentar

Nakon više od 10 godina vođenja projekta Porto Montenegro, na poziciji izvršnog direktora, Oliver Korlet svoje dalje poslovne aktivnosti usmjerava ka tržištu Velike Britanije, ali će i dalje biti dio projekta tivatske marine, saopšteno je juče iz rukovdstva tog nautičko-turističkog centra.

Australijanac Korlet vodio je ovaj projekat od njegovog početka sa kraja 2006. kada je Vlada za 3,26 miliona eura plus socijalni program i čišćenje lokacije, prodala imovinu bivšeg vojnog brodogradilišta Arsenal u Tivtu firmi Adriatic Marinas koju je u Crnoj Gori osnovao kanadski milijarder Piter Mank sa partnerima.

Mank je prije tačno godinu dana za 210 miliona eura prodao osnivača Adriatic Marinasa, dansku kompaniju Montport Capital, državnom investicionom fondu Investnent Corporation of Dubai (ICD).

Novi vlasnici Arapi su Korleta zadržali na čelu Adriatic Marinasa jer im je u “tranzicionom periodu”, dok novi vlasnik u potpunosti ne uspostavi svoju upravu, trebala osoba dobro upućena u projekat.

“Porto Montenegro, kao dio renomirane ICD korporacije, ne samo da je pod stabilnim poslovnim rukovodstvom, već, siguran sam, ulazi u novo, ambicioznije poslovno poglavlje. Ja ću i dalje biti uključen u projekat kao član Borda direktora Porto Montenegra, a moju dosadašnju ulogu će preuzeti David Margasan, koji se savršeno uklapa u profil novog lidera naše kompanije, i koji će ovaj projekat uspješno voditi od početka juna, istakao je Korlet.

Iz kompanije su saopštili da novi direktor Margasan ima izuzetno iskustvo u turističkoj industriji i usluzi, kakvu razvija i sam projelcat Porto Montenegro.

“Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji tokom svih godina Vladi Crne Gore koja od početka prepoznala ideju da se Crna Gora kroz Porto Montenegro pozicionira kao vodeća suprejahting destinacija na Mediteranu i na pružanju podrške od strane lokalne samouprave u realizaciji jasne strategije razvoja nautičkog turizma u Tivtu i Boki Kotorskoj. Posebnu zahvalnost dugujem građanima Tivta i zaposlenima na projektu Porto Montenegro iz lokalne zajednice, jer smo svi zajedno sa znanjem, profesionalnošću, vjerom u projelcat da li svoj maksimalan učinak u razvoj Porto Montenegra i Tivta kao grada budućnosti, naveo je Korlet.

(Cijeli tekst u Vijestima)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *